Oportunități de investiții în județul Harghita

“Doriți să înființați un centru spa? Acum e momentul! Oportunitate de investiție la Remetea – județul Harghita”

Administrația locală Remetea așteaptă investitori potențiali, pentru a investi într-un teren de 20 hectare. Acest teren este ideal pentru înființarea unui centru spa, sau pentru orice alt investiție. Administrația locală oferă beneficii investitorilor.

„Așezarea comunei Remetea…”

Remetea, este una din marile localități ale județului Harghita, situată la o altitudine de 750 de metri, în partea de nord-est a Depresiunii Gheorgheni (numită și Depresiunea Giurgeului), la poalele munților vulcanici ai Gurghiului.

Terenul prezintă morfologia caracteristică bazinelor intramontane. Zona de șes formată preponderent din aluviunile Mureșului continuă la nord prin coline tăiate de văile pâraielor și prin munții vulcanici ai Gurghiului. Aceștia din urmă s-au format în perioada neogenă. Roca cel mai des întâlnită este andezitul. La intrarea în comună, peisajul culmilor Gurghiului de Nord, vizibile din Remetea: Vârful Crucii (1517 m), Kecskekő („Piatra caprei”; 1483 m), Bătrîna (1634 m) este frumos. Acestea sunt cele mai înalte culmi ale buzei unui crater vulcanic stins: Fâncelu.

„Apa minerală, valoarea cea mai importantă al comunei”

În Remetea, apa minerală este prezentă pe un segment de 2 km lungime și de 300–400 m lățime pe lângă Mureș. Pe baza analizei a compoziției chimice, cea mai bună apă minerală a bazinului este în Remetea. Conform expertului în domeniu, Artenie Pricăjan, în Remetea se recomandă forarea în adâncime de 30-150 metrii, pentru că există apă minerală bună de înbuteliat, care calitativ poate să concureze cu cea de la Borsec.

„Vechiul spa de la Remetea”

Primul spa înființat în anul 1923, după o scurtă funcționare a fost luată de apele Mureșului într-o inundație. Baia actuală cu 14 bazine a fost înființată în anul 1968 de către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Gheorgheni. Apa poate fi folosită în curele interne în vindecarea enterocolitei acute și cronice, antiseptic în inflamațiile cronice ale căilor urinare, piatră biliară și urinară, diabet, gută, tulburări ale digestiei calciului, hipoaciditate, astenie. Curele prin băi se pot folosi în cazurile de boli miocardice, hipertensiune, boala Basedow, tulburări hormonale, tulburări ale sistemului nervos central și neuroastenie. În prezent baia este la începutul unei renovări. Datorită apei cu efecte terapeutice, și popularității acesteia, e în plan dezvoltarea acesteia.

„Spa terapeutică la Remetea ”

Administrația locală Remetea așteaptă pe acei investitori care doresc să investească în terenul cu o suprafață de 20 hectare la Remetea. Pe teren este introdus energia electrică, apa potabilă și este și canalizare. Terenul este abordabil de pe drum european, și este cu acte în regulă. Izvorul de apă minerală a fost testat în laborator, are autorizație de exploatare pentru 20 de ani. După părerea administrației locale, terenul este apt pentru înființarea unui centru spa, iar în acest sens este făcut deja un studiu de fezabilitate. Mai demult, pe teren funcționa o baie, dar în momentul de față asta s-a oprit. Acum este momentul să investiți, sau după ideile Dvs să reporniți baia. Administrația locală s-a oferit să asigure deduceri pentru investitori.

„Sunteți interesat în legătură cu oportunitatea de investiție la Remetea?”

Mai multe informații puteți obține la următorul număr de telefon:  0266-207784

Imobiliare/terenuri: 
Vânzare/Închiriere: 
Imagini: 
Locația pe hartă: 
Data: 
Miercuri, Mai 16, 2018
Tip de proprietate: 
Public

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
16 + 3 =
Rezolvați această problemă aritmetică simplă și introduceți rezultatul. De exemplu, pentru 1+3 introduceți 4.

Cumpărări directe

Cumpările directe la un loc:

Instituția:
Biblioteca Județeană "Kajoni Janos"
Data limita de depunere a ofertei:
17/12/2018 - 10:00
Instituția:
Consiliul Județean Harghita - Direcția generală patrimoniu
Data limita de depunere a ofertei:
14/12/2018 - 11:00
Instituția:
Consiliul Județean Harghita - Direcția generală patrimoniu
Data limita de depunere a ofertei:
14/12/2018 - 10:00
 
1 Kezdet 2 Kész