Oportunități de investiții în județul Harghita

Oportunitate de investiție în comuna Șimonești – Tărcești

Administrația publică locală așteaptă acele potențiali investitori (locali sau din străinătate) care ar dori să închirieze clădirea școlii din Tărcești, cu scopul de a renova pe aceasta, respectiv să desfășoare diferite activități economice. În cazul intențiilor serioase, administrația publică locală acordă ajutor în vederea finalizării acesteia.

„Amplasarea geografică al comunei Șimonești”

Comuna cuprinde 14 sate secuieşti din România, aflată în partea estică a Transilvaniei, în inima regiunii Cristur, dealungul râului Feher-Nyiko.
Cele 14 localități, în ciuda istoriei furtunoase încă mai păstrează caracterul şi unicitatea secuiască de necontestat, ceea ce reprezintă o valoare inestimabilă într-o civilizație cu cultura omogenă. Casele mici sunt îngrijite, înfrumusețate de porțile secuiești caracteristice ale căror cu bănci cu acoperiș oferă loc de odihnă, grădinile din fața caselor sunt învăluite de miresmele florilor iar locuitorii păstrează tradițiile şi obiceiurile de sute de ani.

Caracteristici istorice şi geografice

Valea râului Feher Nyiko este cuprinsă între vârfurile înzăpezite ale munţilor Harghitei şi a munţilor Făgăraşi. În această regiune munţii se transformă în dealuri. Culmile, dealurile cele mai înalte sunt: Firtosteto (1062 m), Lazhely (1009 m), Szilas (986 m), Gordon (845 m), Kalanda (845 m), Rez (932 m), Varhegy (825 m).

În această regiune, cuprinse în două comune există 23 de localităţi. De Şimoneşti una dintre comune, aparţin: Ceheţel, Turdeni, Tărceşti, Benţid, Mihăileni, Medişoru Mare, Chedia mică, Chedia Mare, Cobăteşti, Nicoleni, Cădaciu Mic, Cădaciu Mare, Rugăneşti. Acestea sunt aşezate dealungul cursului mijlociu şi inferior a râului Nyiko.

Din punct de vedere administrativ, teritoriul aparţine de judeţul Harghita şi se întinde pe 11,618 hectare, dar pe hartă nu apare ca o regiune distinctă.

Populația comunei este formată din 3739 de locuitori. Împărţindu-i pe naţionalităţi, aici trăiesc 3706 maghiari, 32 români şi un şvab. După ce în evul mediu a fost în întregime catolică, populaţia a trecut la religia unitariană, aici fondată de David Ferenc. Acest lucru rezultă şi din datele demografice, majoritatea populaţiei aparţine de religia unitariană, dar mai sunt şi de altă religie,cum ar fi: reformaţi, romano-catolici, ortodocşi, greco-catolici, evanghelişti, baptişti etc.

„Oportunitate de investiție în satul Tărcești”

În prezent clădirea școlii nu este în folosință, și pentru acest motiv, administrația publică locală  dorește să închirieze unui investitor în vederea desfășurării activității economice. Clădirea se așează pe o suprafață de 266  mp și la asta aparține o ogradă de 4334  mp. Structura acoperișului și pereții din țiglă sunt într-o stare bună.

Această clădire, după efectuarea unor mici lucrări, va fi corespunzător pentru diferite activități economice. Locul investiției se poate accesa print-un drum comunal, clădirea este dotat cu curent electric. Mai demult în clădire a avut loc activitate educațională, dar în prezent clădirea nu este în folosință, așteaptă investitorii.

      „Administrația publică locală este deschis spre investitori”

Administrația publică locală este deschis, ca în cazul unei intenții serioase, să asigure reduceri de impozite, respectiv după posibilități să ajute investitorul pentru realizarea investiției.

   „Sunteți interesat în legătură cu clădirea fostei școli de la Tărcești?”

Mai multe informații puteți obține la următorul număr de telefon: +40266-207784

Imobiliare/terenuri: 
Vânzare/Închiriere: 
Adresa: 
Oportunitate de investiție în comuna Șimonești – Tărcești
Imagini: 
Locația pe hartă: 
Data: 
Joi, Iunie 7, 2018
Tip de proprietate: 
Public

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 3 =
Rezolvați această problemă aritmetică simplă și introduceți rezultatul. De exemplu, pentru 1+3 introduceți 4.

Cumpărări directe

Cumpările directe la un loc:

Instituția:
Data limita de depunere a ofertei:
20/02/2019 - 13:00
Instituția:
Data limita de depunere a ofertei:
20/02/2019 - 13:00
Instituția:
Data limita de depunere a ofertei:
18/02/2019 - 13:00