„Perla Transilvaniei”

          Vile de  tip elvețian, construite după anul 1852, părăsite sau abandonate, cu renume mondial, proprietăți private care pot fi închiriate, concesionate sau cumpărate, după caz, așteaptă investitori cu viziune în domeniul economico-turistic, pentru relansarea lor în circuitul turistic binemeritat, la Băile Tușnad, oraș denumit cândva „Perla Transilvaniei” sau  „Mica Elveţie”.

          Băile Tușnad  este una dintre cele mai frumoase staţiuni montane nu numai din judeţul Harghita, ci şi din ţară. Micul oraş turistic şi-a câştigat faima, datorită izvoarelor sale de ape minerale, aerului bogat în ozon şi pădurilor de brad care îl înconjoară, este specializat în turism şi îşi aşteaptă oaspeţii și investitorii  în fiecare zi a anului. 

 Staţiunea, de importanţă internaţională...

          Băile Tuşnad a fost declarat oraş în anul 1968, fiind şi cel mai mic din România (1641 de locuitori conform recensământului din 2011). Staţiunea, de importanţă internaţională, se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi. Oltul este cursul de apă principal al staţiunii, iar Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii a fost creat în scop turistic.

          Un eveniment cu implicaţii deosebite privind dezvoltarea staţiunii, a fost în anul 1875 și anume, prezentarea istoricului şi valorilor balneo-climaterice ale staţiunii de către specialistul balneolog dr. Lengyel Gyula, la conferinţa naţională a medicilor şi naturaliştilor maghiari.

...o staţiune balneoclimaterică importantă

          Fenomenele vulcanice în zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar cele postvulcanice fiind foarte active, reprezintă un factor important în viaţa staţiunii Băile Tuşnad. Prezenţa emanaţiilor de CO2 şi a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice şi au creat condiţiile necesare pentru ca oraşul să devină o staţiune balneoclimaterică importantă.

...conferinţe şi reuniuni internaţionale

          În ultimii ani, oraşul găzduiește unele conferinţe şi reuniuni internaţionale , cum ar fi  Universitatea de Vară "Tusványos", se organizează diferite evenimente (concurs de atelaj canin; Zilele Gastronomiei; concurs cu parapanta - Tuşnad PG; semimaraton şi ştafetă; Competiţia Internaţională X-terra; Mountain Bike Maraton - MTB Tuşnad), care atrag numeroşi turişti atât din ţară, cât şi din străinătate.

...s-au finalizat lucrările la Centrul Wellness

          S-au demarat lucrările la amenajarea şi modernizarea centrului oraşului (Drumul Apelor Minerale), şi nu în ultimul rând, menţionăm şi faptul că,  s-au finalizat lucrările la Centrul Wellness de pe malul lacului Ciucaş. Se doreşte ca acesta să fie un punct forte pentru turismul localităţii, astfel încât staţiunea să-şi redobândească numele de „Perla Transilvaniei” sau de „Mica Elveţie” cum a mai fost denumită.Cea mai mare capacitate a centrului wellness este de 200 persoane și se întinde pe o suprafață de 2044 mp la care se adaugă 200 mp situat în aer liber.

         Centrul Wellness a fost deschis pe data de 21 decembrie 2013 și în primele trei luni de funcționare a primit un număr de 21 345 persoane, iar  până în prezent a avut un număr de vizitatori de 180 000 persoane, cea ce înseamnă 300 de turiști zilnic. În general, datorită funcționări, numărul înnoptărilor din oraș a crescut cu 30%.

 ...nevoia mărită a locurilor de cazare

             Datele statistice arată că numărul turistilor din județul Harghita este în creștere, dar în viața turistică  se observă o puternică sezonalitate. În perioada primăvara, primăvara- vara, între luniile mai-august ajung în județ 66% din turiștii străini și 44% din turiștii autohtoni. Acest procent arată că numărul turiștilor autohtoni este în scădere în favoarea celor străini. 

          Luând în considerare condițiile naturale, peisagistice și nu în ultimul rând, cele create și recreate pentru atragerea turiștilor în număr cât mai mare este evidentă nevoia mărită a locurilor de cazare, care poate fi realizată prin relansarea în circuitul turistic a vilelor amintite, cu respectarea trecutului istoric, dar în același timp luând în considerare și nevoile omului contemporan.

          Prin atragerea turiştilor în număr cât mai mare, atât oraşul, cât şi locuitorii, dar și investitorii,  precum şi întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Primăria orașului Băile Tușnad în ajutorul investitorilor...

Primăria orașului Băile Tușnad dorește să vină în ajutorul investitorilor, prin identificarea și descoperirea proprietarilor de imobile, respectiv de a le acorda acestora posibilitatea de a comunica și de a intra  în contact cu potențialii investitori, în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să sunați reprezentantul primăriei acum:

Primăria orașului - Str. Oltului Nr. 63.
e-mail: primbt@kabelkon.ro
Tel.: 0266-335-006, 0266-335-017

 

 

Üzleti partner keresése

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori