Renumele Băii Madicsa a fost dobândit... 

         Renumele Băii Madicsa a fost dobândit prin izvoarele de apă minerală și de băi. În prezent starea bazei vechi de tratament s-a deteriorat în așa măsură, încât a devenit neutilizabilă. Concomitent, cu acest fapt, a încetat exploatarea posibilităților de tratament balneo-climateric. În prezent se organizează, foarte rar evenimente de atracție, cu totul că există  factori naturali (peisaje de rară frumusețe, păduri, munți, trasee turistice). Însă, toate acestea se pot valorifica ca elemente complementare și necesită un factor care conferă un renume mai mare localității, în jurul căruia s-ar putea grupa serviciile și ofertele auxiliare și alternative. Prin realizarea unui complex de agrement, s-ar îndeplini această condiție, ar deveni o atracție unică și promotoare a dezvoltării organice.

...ștrand și camping

         Conform unui studiu de prefezabilitate, oferta complexului de agrement ar cuprinde cu precădere elemente legate de ștrand și camping, precum și unele obiective de cazare. Vizitatorii pot apela la următoarele elemente: două bazine (unul pentru copii), teren mini fotbal, teren beach volley în nisip. Capacitatea totală simultană  pentru o zi a complexului ar fi de 244 persoane, fără a lua în calcul capacitatea cabanei, campingului, barului sau a scenei acoperite.

Comuna Cârța...

         Comuna Cârța se află în Ciucul de Sus, la revărsarea pârâurilor Madicsa și Sikasszó în râul Olt, la 23 km nord de Miercurea Ciuc, având acces de pe DN 12 pe DJ 125. Stațiunea Băile Madicsa se situează la 4,5 km de Cârța la poalele munților Harghita, la altitudinea de 750 m, în valea pârâului Madicsa. Linia de cale ferată principală, ruta Brașov – Deda trece prin Cârța, gara călători aflându-se la 5 km de stațiune. După tradiție, numele Madicsa provine din denumirea unui sat care a fost situat în acest loc. Locul este amintit în anul 1868, cu semnificative resurse de apă minerală. Apa minerală de aici este foarte căutată și ca apă de consum. Aceste ape minerale sunt folosite în tratamentul diferitelor afecțiuni încă din anii 1800. O investiție mai importantă a fost realizată în anul 1960 când a fost construit un nou centru de băi, cu instalații de încălzire a apei și o vilă. În decursul anilor, băile au funcționat cu 10 vane. Apropierea de amplasament pe un drum comunal recent reabilitat oferă o panoramă excepțională, atât în direcția estică asupra depresiunii și munților Hășmașu Mare, cât și către versantul împădurit al Munților Harghitei, peisaj scutit (deocamdată) de prezența unor elemente construite nocive în câmpul vizual.

         Pentru locuitorii comunei, pentru turiști este importantă reconstituirea potenţialului din trecut. Prin atragerea turiştilor în număr mare atât comuna, cât şi investitorii, locuitorii şi întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză.. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Primăria comunei Cârța, dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare, sunați acum:

Szőcs László

+40734-993740

AtaşamentMărime
s_prefez_memoriu.pdf2.81 MB
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori