În centrul orașului Bălan, se află două blocuri de tip garsonieră, nelocuite, dar cu structura de rezistență încă neafectată, care se află în administrarea consiliului local.

           Consiliul local este dispus ca printr-o hotărâre de consiliu să închirieze cele două clădiri fără a percepe taxe de închiriere, cu condiția ca acestea, sau măcar una dintre ele, să fie puse în circuit. Deoarece orașul Bălan este “capăt de linie” în sensul că nu se poate tranzita spre nici o direcție anume, nu are infrastructură accesibilă publicului numai în direcția drumului european E-578 dus și întors, omul care vine în oraș trebuie să vină cu un scop anume, acesta neputând fii altceva, decât cel turistic, aventură și de agrement.

  ...uriaș potențial economico-turistic    

          Realizarea unui centru hotelier și de agrement  în clădirile menționate poate să fie atractivă pentru oricare investitor, cu viziune în domeniul turistic, zona având un uriaș potențial economico-turistic, afirmație fondată, bazată pe cunoașterea peisajului turistic din zona orașului.

Zona se evidențiază printr-un potential turistic bogat și variat... 

         Zona se evidențiază printr-un potential turistic bogat și variat  în structură, particularizat în special prin fonduri cinegetice și piscicole, aspecte peisagistice variate date de formele muntoase înconjurătoare, bioclimat montan, strat de zăpadă cu grosimi mari și persistent circa 5-6 luni pe an.

       Condițiile de climă constituie o componentă de bază a potențialului turistic montan, prin avantajele pe care le oferă celor interesați de a practica sporturi de iarnă, alpinism, zboruri cu parapanta, etc.

Orașul Bălan... 

          Orașul Bălan este situat în perimetrul Nord-Estic al județului Harghita, adică în zona centrală a Carpaților Orientali, la poalele Hășmașului Mare.

         Se află în imediata vecinătate a comunei Sândominic, având acces la drumul european E-578 (Miercurea Ciuc - Gheorgheni), la 42 km de Miercurea Ciuc și la 19 km de Gheorgheni (drumul interzis, dar accesibil circulației publice, oferă un traseu turistic de excepție).

         Bălanul, ca oraș, se întinde pe firul râului Olt, pe o distanță de aproximativ 3 km, relieful fiind alcătuit dintr-un mic bazin înconjurat de alte forme de relief spectaculoase, munți și coline de un farmec inedit.

         Bălanul se desparte în anul 1825 de Sândominic și devine o colonie minieră de sine stătătoare (cu conducere locală proprie). În anul 1894 localitatea, din punct de vedere administrativ a fost retrocedată comunei Sândominic și această situație s-a menținut până în anul 1968, când la o populație de 15 mii de locuitori, localitatea a fost declarată oraș.
Actualmente, orașul Bălan are circa 6115 de locuitori.

...centru hotelier multifuncţional, investiție profitabilă 

     Realizarea acestui centru hotelier multifuncţional poate fi considerată o investiție profitabilă - oraș minier cu tradiție, care trebuie reprofilat - acest proiect având un efect semnificativ de multiplicare pentru economia oraşului. Prin atragerea turiştilor în număr mare atât oraşul, cât şi locuitorii, dar și investitorii, întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor, prin realizarea unităților de petrecere a timpului liber (sală bowling, tenis de masă, squash, şah, biliard, posibilități de închiriere biciclete pentru ciclism montan, etc.), de alimentaţie publică (restaurante, cafenele, fast fooduri),  concursuri, evenimente speciale etc. 

       Dezvoltarea turistică a localităţii Bălan înseamnă, nu numai protecţia condiţiilor naturale şi dezvoltarea bazată pe acestea, ci şi posibilitatea înfiinţării unor locuri de muncă în paralel.

       Scopul urmărit este ca acest potenţial sa fie repus în uz pentru binele solicitanţilor, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru crearea de noi locuri de muncă și reducerea migrației tinerilor în alte localități sau țări.

Primăria orașului Bălan în ajutorul investitorilor...

Primăria orașului Bălan, dorește să vină în ajutorul investitorilor, precum și a proprietarilor de imobile, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

   Kovacs Robert

 +40740159334

  primaria.balan@yahoo.com

 

Închiriere

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori