Se caută investitori pentru posibilitățile oferite de un ștrand termal...

          Se caută investitori pentru posibilitățile oferite de un ștrand termal în comuna Dănești. Ștrandul se află la 1500 m de drumul european E-578 și 1200 m de stația de cale ferată, în partea sud-vestică a comunei, la poalele unui deal frumos, de unde se deschide o panoramă uluitoare spre Hășmașu Mare, Piatra Singuratică, Tarcău și Munții Ciucului.

          Pe deal este amplasată o vilă care poate adăposti 10 persoane, cu vedere asupra bazinului de 33x10 metri și bazinului pentru copii de 4x10 metri, care sunt înconjurate de un loc îngrădit de făcut plajă, acoperit cu iarbă. Baia cu apă minerală se întinde pe un teren de 22.000 metri pătraţi. Obiectivul era să devină centru balnear, dar firma care a deținut un timp contractul de concesiune s-a retras, investiția nu a fost începută, iar ștrandul a intrat din nou, în gestionarea consiliului local.

Istoria a început cu izvorul natural de apă minerală...

          Baia a fost fondată în anul 1929 , de către corpul industrial al Ciucului de Sus. Istoria sa a început cu acel izvor natural de apă minerală, a cărei apă de 20 grade Celsius a fost recomandată pentru tratament de băut şi de vană, de către medicina populară.

         Comuna Dăneşti este situată în partea centrală a judeţului Harghita, în Depresiunea Ciucului, pe DN 12, la 21 km nord de Municipiul Miercurea Ciuc. Vatra satului se găsește pe traseul drumului european E-578, la o altitudine de 704 m, în mijlocul zonei Ciucului de Sus.

          Dăneşti este centrul tradiţional al ceramicii populare negre din zonă, cunoscut şi pentru diverse ţesături şi textile populare artizanale de lână, precum cerga. După încetarea olăritului din Mădăraş, Dăneşti devenise centrul olăritului din Ciucul de Sus. La Dăneşti se întâlnesc vase, atât din ceramică neagră, cât şi din teracotă.

          Printre atracţiile comunei se numără şi Băile "Dugás", fiind un centru cunoscut de medicină populară. Dezvoltarea turistică a localităţii ar înseamna, nu numai, protecţia condiţiilor naturale şi dezvoltarea bazată pe acestea, dar şi posibilitatea înfiinţării unor locuri de muncă în paralel.

          Scopul urmărit este ca acest potenţial să fie repus în uz pentru binele solicitanţilor, atât din ţară cât şi din străinătate, prin crearea de noi locuri de muncă și reducerea migrației tinerilor, în alte localități sau țări.

         Prin atragerea turiştilor,  în număr cât mai mare, comuna, investitorii, dar și locuitorii, vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor. 

         Primăria  comunei Dănești dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

         Pentru informații suplimentare, sunați acum:

 

Both Norbert

Tel: +40747-224300

 

Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori