trei nivele a câte 450 mp...

          Clădirea constituie proprietatea consiliului local Sândominic, dar de fapt se află în orașul Bălan, are trei nivele a câte 450 mp și, în trecut, era clădirea de birouri a întreprinderii miniere.

          Tot în proprietatea consiliului se află un grajd nefolosit, situat lângă dispensarul sanitar veterinar, precum și fosta cantină a întreprinderii de prelucrare a lemnului.

…potențial turistic bogat și variat

          Clădirile menționate pot fi utilizate atât în scop industrial, dar mai ales turistic, deoarece zona se evidențiază printr-un potențial turistic bogat și variat, iar orașul Bălan este “capăt de linie”, în sensul că nu se poate tranzita spre nici o direcție anume, nu are infrastructură accesibilă publicului, numai în direcția drumului european E-578, omul care vine în oraș trebuie să vină cu un scop anume, acesta neputând fi altceva, decât cel turistic și de agrement.

Sândominicul…

          Cea mai nordică şi cea mai mare aşezare a depresiunii Ciucului De Sus este Sândominicul, care s-a format la punctul de întâlnire a trei văi lungi. Râul Olt, care vine din direcţia Hăşmaşului Mare se uneşte sub dealurile denumite „Nyáras” şi „Dorma” cu doi afluenţi din dreapta: pârâul „Nagy-Lok”, care izvorăşte din Muntele Negru şi pârâul „Győrmátyás” („Szadokút”) care porneşte de sub Vârful Greţiş. Satul se întinde la punctul de vărsare al acestora, respectiv la intersecţia drumului naţional care leagă zona Ciucului de zona Gheorgheni şi a drumului judeţean care duce spre Bălan.

          Este cea mai populată aşezare a Ciucului De Sus, numărul locuitorilor fiind aproape de 6400.

situată într-un un loc mirific…

          Aşezarea este situată într-un un loc mirific, cu vedere spre Hăşmaşu-Mare şi Piatra Singuratică. Satul, care până la începutul secolului s-a suprapopulat, nu a mai putut trăi exclusiv din pământurile sale de calitate inferioară. În vederea extinderii teritoriului cultivabil, locuitorii au săpat chiar şi pantele munţilor. În afară de exploatarea şi prelucrarea lemnului şi exploatarea pietrei se desfăşoară la nivel industrial, de peste 60 de ani şi producţia de piatră mozaic, a cărei material de bază îl constituie calcarul cristalin alb sau puţin gălbui din dealul Garados. Totodată, şi oraşul învecinat, Bălan, dar şi reşedinţa judeţului oferă comunităţii mijloace de existenţă.

          Pentru locuitorii comunei, pentru turiști este importantă reconstituirea potenţialului din trecut. Prin atragerea turiştilor în număr mare, atât comuna, cât şi investitorii, locuitorii şi întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

          Primăria comunei Sândominic, dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

          Pentru informații suplimentare sunați acum:

Karda Róbert

Tel: +40721245735 

Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori