cabana de vânătoare, situată într-un loc mirific...

          Constituie proprietatea consiliului local, cabana de vânătoare, părăsită, situată într-un loc mirific, în satul Iacobeni, care cu puțin efort financiar ar putea fi repusă în circuitul turistic, mai ales în scopul pentru care a fost construită. În aceeași situație, se află clădirea cu două nivele care a găzduit, cândva, atelierul meșteșugăresc a țesăturilor de lână, care erau foarte populare și a căror culoare şi ornamente erau unice în regiune. Ţesăturile de lână erau decorate cu motive de mii de ani. Clădirea menționată, poate fi folosită în scopuri industriale, meșteșugărești, sau de ce nu, în cele turistice.

          În zona Casinului, condițiile de ședere sunt nedezvoltate. Se poate conta doar pe turismul de tranzit, pe cel rural sau pe ecoturism. Pentru turismul balnear sau medical sunt disponibile, doar condițiile naturale. Condițiile turistice existente pot să satisfacă doar nevoile locale.

centru  de agrement, cabană de vânătoare…

           Pornind de la considerentele de mai sus, realizarea unui centru  de agrement, cabană de vânătoare, etc. în clădirile menționate, poate să fie atractivă pentru oricare investitor, cu viziune în domeniul turistic, zona având un uriaș potențial economico-turistic, afirmație fondată, bazată pe cunoașterea peisajului turistic din zona satelor. Prin atragerea turiştilor în număr mare atât comuna, cât şi locuitorii, dar și investitorii, întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză.

Casinul, cel mai mic bazin al Carpaţilor Orientali…

          Casinul este cel mai mic bazin al Carpaţilor Orientali, azi cea mai mare comună a judeţului Harghita. Dispune de un peisaj deosebit, având o floră şi o faună deosebit de bogată, cu izvoare benefice care ţâşnesc din munţi. Bazinul Casinului este deschis doar la sud, către Târgu-Secuiesc, la vest poţi ajunge în Bazinul Ciucului prin locul numit Nyergestető. Comuna este alcătuită din cinci aşezări: Plăieşii de Jos, Plăieşii de Sus, Imper, Iacobeni, Casinu - Nou. Prin regiune trece drumul naţional 11B atingând Casinu-Nou. Către celelalte aşezări ale regiunii ne duce drumul judeţean 121G. Datorită posibilităţilor oferite de natură, traiul localnicilor era asigurat de creşterea animalelor, cultivarea pământului, exploatarea lemnului şi prelucrarea lui. În comună trăiesc 3000 de oameni. În sate, composesoratele funcţionează foarte bine, având un rol deosebit de important, în dezvoltarea economică. Cea mai importantă atracţie a Casinului este comoara sa naturală, ţinutul fiind înconjurat de munţi înalţi de 1100-1200 de metri.

          Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor prin realizarea unităților de petrecere a timpului liber și de alimentaţie publică (restaurante, cafenele, fast fooduri), concursuri, evenimente speciale etc. Dezvoltarea turistică a comunei Casin înseamnă, nu numai protecţia condiţiilor naturale şi dezvoltarea bazată pe acestea, ci şi posibilitatea înfiinţării unor locuri de muncă în paralel. Scopul urmărit este ca acest potenţial să fie repus în uz pentru binele solicitanţilor, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru crearea de noi locuri de muncă și reducerea migrației tinerilor în alte localități sau țări.

         Primăria comunei Casin, dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Lakatos Tamás

tlakatos72@yahoo.com

AtaşamentMărime
plan_de_situatie.jpg92.73 KB
plan_de_situatie.jpg82.57 KB
Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori