Teren situat la Băile Homorod...

Teren situat la Băile Homorod, aparținând administrativ-teritorial de comuna Căpâlnița, așteaptă investitori.

Terenul menționat se află într-o locație strategică la Băile Homorod, iar consiliul local este dispus  să încheie contract de închiriere cu  investitori interesați și cu intenții serioase. Terenul, acoperit în momentul de față parțial de vegetație deasă, poate fi folosit în exclusivitate  în scopuri  turistice. Apropierea siturilor turistice și a ariilor naturale protejate, precum Poiana Narciselor de la Vlăhița, Mlaștina Dumbrava Harghitei de la Lueta, Cheile Vărghișului și peșterile din chei și multe altele, sunt perle inestimabile, apreciate de un investitor cu viziune în turism.

Edilii localității consideră important, pe lângă investiţiile infrastructurale de lungă durată, începerea dezvoltării turismului. Asta ar însemna venituri alternative pentru locuitorii regiunii. În acest sens, extinderea locurilor de cazare, inventarierea atracţiilor turistice, culturale, istorice, etc. din regiune, înfiinţarea unui birou de informaţii -sunt toate- acțiuni în slujba acestui scop.

Comuna Căpâlnița...

Comuna Căpâlnița se află pe versantul sud-vestic al masivului central Harghita, pe cumpăna apelor Homorodului Mic și Homorodului Mare, la cota de 875 de metri deasupra nivelului mării. Este străbătută de DN 13A, fiind la distanță de 22 de kilometri de Odorheiu Secuiesc și 30 de kilometri de Miercurea Ciuc.

Băile Homorod...

Băile Homorod, o stațiunea balneoclimaterică, unde se află terenul din cauză, este așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor, tot  între Odorheiu-Secuiesc și Miercurea-Ciuc. 

Apa izvoarelor cu apă curativă a fost cunoscută și folosită încă din timpul ocupației romane. Dezvoltarea localități a luat avânt în secolul 19, când s-au captat izvoarele, s-au construit vile, restaurante, alei și pavilioane. În timpul comunismului, vilele particulare au fost preluate de stat, și din păcate, după revoluție, starea lor s-a degradat considerabil.

Numele celor 12 izvoare de apă minerală aflate la stațiune a fost uitat sau schimbat dealungul anilor. Apa ușor carbogazoasă, sănătoasă și foarte gustoasă a celor mai cunoscute izvoare, Lobogo și Maria este însă foarte apreciată și consumată de foarte multă lume și în zilele noastre.

Luând în considerare...

Luând în considerare dezvoltarea rapidă și armonioasă a comunei Căpâlnița, dar și a stațiunii balneoclimaterice Băile Homorod, prin investiții importante în activități turistice, precum diferite sporturi de iarnă și de vară, wellness, echitație, etc., putem afirma că prin investițiile pe terenul menționat, precum și prin atragerea turiştilor în număr mare, atât comuna, cât şi investitorii, şi întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză.  Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Primăria comunei Căpâlnița...

Primăria comunei Căpâlnița, dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Benedek László

Tel: 0743-137750

Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori