Praidul este poarta judeţului Harghita…

Dinspre vest, Praidul este poarta judeţului Harghita. Este cea mai mare comună din județ. Înglobează Ocna de Jos, Ocna de Sus şi micul cătun Békástanya, cu doar 140 de locuitori. În comuna Praid trăiesc aproximativ 7250 suflete, iar în Praid cca. 4000 de persoane. În centrul Praidului se află răscrucea de drumuri prin care se poate ajunge spre nord, peste pasul Bucin, la 51 km în Gheorgheni,  spre sud-est prin Corund, la 38 km în Odorheiu-Secuiesc, iar spre vest prin Sovata la Târgu-Mureș. Bazinul Praidului este delimitat dinspre nord, est şi sud-est de Munţii Gurghiului şi din partea sud-vestică de platoul Şiclod prin versantul Harom. Aici valea se strâmtează şi mai mult, munţii se încumetă mai aproape. Peisajul este un mic paradis, pentru cei care nu se limitează să savureze împrejurimile doar gonind, din maşini şi autobuze.

Luând în considerare așezarea geografică...

Luând în considerare așezarea geografică, numărul mare de locuitori, dar mai ales rețeaua turistică dezvoltată, cu un număr impresionant de turiști, datorită salinei și al băilor sărate, putem afirma că necesitatea investiției într-o stație de combustibil este oportună și importantă.

Salina Praid...

Salina Praid, este una dintre cele mai mari zăcăminte de sare din Europa. Conține sare extractibilă pentru mai multe sute de ani și datorită acestui fapt este zestrea economică cea mai importantă a Transilvaniei și explicit a Ținutului Secuiesc. Dintre salinele existente în Ardeal numai la Praid există bază de tratament subteran. La acest orizont, prevăzut cu iluminat şi sistem de aeraj propriu sunt amenajate locuri de odihnă şi de joacă, o capelă ecumenică, bufet, mese de tenis de masă, pentru a diversifica cele patru ore obligatorii pe zi, din subteran. Lumea aceasta aparte, din adâncul pământului, devine mai familiară şi datorită gimnasticii conduse de cadre de specialitate, a unui mic muzeu istoric, a numeroaselor creaţii de artă plastică şi fotografii artistice afişate şi magazine de souveniruri. În decursul unui an, oaza din subteran este vizitată de aproximativ 400 000 de persoane, iar în sezonul de vară numărul persoanelor care intră în incinta salinei ajunge pâna la cifra de 2500-3000/zi.

Băile sărate…

Băile sărate din Praid au ajuns cunoscute, mai cu seamă prin intermediul bolnavilor de artrită, gută şi reumatisme. Au fost descoperite efectele deosebite, curative ale apei de către suferinzi, iar numărul vizitatorilor a început să crească vertiginos. 

Aceste băi sărate, prin raritatea apei saline super-concentrate, atrag tot mai mulţi turişti şi vizitatori, atât din împrejurimi cât şi de peste hotare, şi constituie, pe lângă baza de agrement din salină, un important potenţial turistic cu latură curativă şi de agrement.

Luând în considerare...

Luând în considerare dezvoltarea rapidă și armonioasă a comunei Praid, prin investiții importante în activități turistice, precum și posibilitatea practicării diferitelor sporturi de iarnă și de vară, schi, wellness, etc., putem afirma că investiția într-o stație de alimentare cu combustibil este necesară și oportună, mai ales că, prin atragerea turiştilor în număr mare,  atât comuna, cât şi investitorii, şi întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză, iar această situație atrage după sine creșterea traficului rutier.  Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Primăria comunei Praid...

Primăria comunei Praid, dorește să vină în ajutorul investitorilor, a turiștilor, dar și a locuitorilor în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Bokor Sándor

+40722-317765

AtaşamentMărime
sobanya.jpg94 KB
sohegy.jpg133.38 KB
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori