Înființarea unei pensiuni...

Înființarea unei pensiuni folosind cele opt camere și două apartamente existente la etajul casei de cultură, în centrul comunei Satu Mare este o oportunitate pe lângă care nu poate trece nici un investitor, cu viziune în dezvoltarea turistică și agroturistică.

Comuna Satu Mare...

Comuna Satu Mare este situată în depresiunea Odorheiului, în partea sudică a judeţului Harghita, la o distanţă de 10 km de municipiul Odorheiu-Secuiesc de-a lungul drumului naţional DN 13A în direcţia spre municipiul Miercurea-Ciuc. Comuna este străbătută de pârâul Brădeşti. Este mărginită de următoarele comune: la nord comuna Zetea, la vest comuna Brădeşti, la est comuna Căpâlniţa şi la sud oraşul Vlăhiţa şi comuna Mărtiniş. Ocupaţiile de bază ale locuitorilor sunt creşterea animalelor, agricultura, prelucrarea lemnului. 
Aici se găsesc cele mai multe porţi secuieşti cu porumbar, tipice pentru ţinutul Odorheiului. Acestea mai sunt numite  şi porţi sculptate, împodobite, din cauza multiplelor motive populare executate cu dalta, cu lamă arcuită. Au o certă valoare muzeală şi artistică, capodopere ale artei populare secuieşti. Unele din cele mai reprezentative exemplare de porţii secuieşti din zonă pot fi admirate aici.

 

Casa de cultură...

Casa de cultură, care are în dotare oportunitățile menționate, se află în parcul central al comunei Satu Mare, lângă o casă tradițională aparținând tezaurului folcloric secuiesc, specific zonei. Importanța investiției în încăperile menționate este de înțeles, dacă luăm în considerare faptul că composesoratul din comună, -tot cu ajutorul unui investitor- are posibilitatea și voința înființări unei pârtii de schi în valea pârâului Satu Mare, cu  o lungime de 600-700 m cu nivel de dificultate roșu-negru, precum și un camping utilizabil pe timp de vară.

…avantajele enumerate,

Luând în considerare avantajele enumerate, posibilitatea înființări unui centru de agroturism, distanța relativ mică până la orașul Odorheiu-Secuiesc, infrastructură  bună și accesibilă în zonă și faptul că pârtia de schi, precum și campingul de acolo vor intra în funcțiune într-un timp scurt, este de înțeles importanța lansări în circuitul turistic a pensiunii, deoarece nevoia mărită a locurilor de cazare este evidentă, odată cu creșterea numărului de turiști atrași acum, nu numai de factorii naturali, dar și de exploatarea pozitivă a acestui potențial natural pus în uz pentru binele solicitanților. 

Primăria comunei Satu Mare în ajutorul investitorilor…

Primăria comunei Satu Mare dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

 

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei:

Olasz Károly

Tel: 0732-139259

Mihálykó József

Tel: 0732-139256

AtaşamentMărime
018.jpg191.48 KB
020.jpg188.47 KB
Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori