Comuna Suseni...

Constituie proprietatea comunei Suseni un câmp din turbă de 10 ha, neutilizabil de altfel pentru producție agricolă, în amonte lângă râul Mureș, pe partea de sud-est a localității, care deține calitățile necesare  transformării în heleșteu, lac de agrement, sau- de ce nu- ambele variante, agreate de un investitor cu viziune care, utilizând resursele naturale existente poate crea un paradis turistic sau o ramură aparte a industriei alimentare în acest loc. Spunem acest lucru, deoarece turismul și în special turismul rural, crează un climat favorabil producerii, diversificării și comercializării produselor alimentare și agrare cu specific local și totodată către serviciile turistice de agrement și culturale.

...pe partea estică a Ardealului

În această localitate, care se află pe partea estică a Ardealului și este centru de comună, se poate ajunge din Gheorgheni fie pe DN 12 şi DJ 138 trecând prin Valea Strâmbă şi Chileni, fie pe DN 13B şi DJ 126 trecând prin comunele Joseni şi Ciumani. Este una dintre cele mai tinere localităţi din depresiunea Giurgeului. Comuna  are în componență localitățile Valea Strâmbă, Chileni, Senetea și Liban. Așezarea geografică și climatică a localității îi conferă posibilități inegalabile dezvoltării turismului montan. De asemenea, putem afirma că comunitatea din Suseni are și o industrie minieră de suprafață dezvoltată, deoarece cariera de andezit care se află în raza comunei este a doua ca mărime din Transilvania.

Turismul rural...

Turismul rural este de fapt un produs turistic, cu specific zonal. Valorificarea economică a imobilelor regăsite în zonele rurale devine posibilă datorită așezării geografice a localităților într-un climat atractiv turistic și cultural, datorită factorilor naturali și a obiceiurilor culturale specifice regiunilor, acestea devenind astfel zone dezvoltate cu o putere atractivă deosebită.

Heleșteu sau lac de agrement...?

Lacurile de acumulare, create de mâna omului pot fi clasificate în mai multe feluri. Lacurile de agrement au menirea de a servi ca loc de primit oaspeţi de seamă, sătui de betoanele şi poluarea oraşelor, care caută linişte și  aer curat, iar un heleșteu are întodeauna un rol economico-productiv de alimentație. Datorită suprafeței care ne stă la dispoziție în acest caz (10 ha), un investitor are posibilitatea de a combina cele două variante sau de a dezvolta în paralel cele două ramuri ale economiei.

Luând în considerare avantajele…

Luând în considerare avantajele enumerate, este de înțeles importanța lansării în circuitul turistic a comunei Suseni, deoarece  exploatarea pozitivă a acestui potențial natural pus în uz, pentru binele solicitanților va atrage după sine, nevoia mărită a locurilor de cazare și evident, creșterea numărului de turiști. 

Primăria comunei Suseni în ajutorul investitorilor…

Primăria comunei Suseni dorește să vină în ajutorul investitorilor, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Tel.:0266-3500077,0731-031077
Fax.: 0266-350004,  Email: primaria@suseni.ro

AtaşamentMărime
img_3686.jpg1.27 MB
img_3687.jpg1.44 MB
img_3688.jpg1.32 MB
img_3690.jpg1.26 MB
img_3707.jpg1.46 MB
Închiriere
Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori