Hotel de cel puțin 4 stele...

Construirea unui Hotel de cel puțin 4 stele, respectiv a Centrului Balneoclimateric Multifuncțional, aflat în faza de finalizare, poate fi considerată un pas important în relansarea turismului la Borsec și atractivă pentru investitori, aceste proiecte având un efect semnificativ de multiplicare în economia oraşului. Prin atragerea turiştilor în număr cât mai mare, atât oraşul, cât şi locuitorii, dar și investitorii, întreprinderile mici şi mijlocii vor avea câștig de cauză. Asigurarea diferitelor posibilităţi pentru petrecerea timpului liber este un pas important spre viitor.

Borsec este o staţiune veche – primul document care atestă existenţa sa este din anul 1700 – deschisă tot timpul anului, cu numeroase izvoare de ape minerale carbo-gazoase, conținând calciu, magneziu. Aceste ape sunt cunoscute pentru efectul lor benefic încă din a doua jumătate a  secolului al XVI-lea. Efectele terapeutice ale acestor izvoare au fost recunoscute pe plan internaţional, primind numeroase medalii la târguri internaţionale încă din 1873.

Regina Apelor Minerale...

A fost staţiunea cea mai importantă din Transilvania, situată în partea nordică a judeţului Harghita. A primit rang de oraş în anul 1953 - vizitatorii oraşului dându-i denumirea de Regina Apelor Minerale.

Condiţiile peisagistice extrem de sensibile şi pretenţioase, mediul construit realizat în perioada monarhiei, respectiv la începutul secolului trecut, reprezintă valori deosebite, care merită să fie respectate.

Condiţiile naturale bune ale localităţii Borsec, forţa terapeutică a locului, valoarea apelor sale, sunt recunoscute de o bună vreme. În urma dezvoltării iniţiate în secolul al 19- lea, oraşul a devenit o staţiune balneară cunoscută. Toate instituţiile culturii balneare au apărut şi aici, la fel ca şi în staţiunile balneare de atunci ale Europei.

Factorii naturali de cură (microclimatul, cura de aer, cura de teren, cura balneară și apele tămăduitoare), precum și procedurile fizioterapeutice vindecă sau ameliorează bolile de nutriție și metabolism, bolile aparatului circulator și ale sistemului nervos.

Tratamentul bolilor cardiovasculare...

Stațiunea Borsec este recomandată în tratamentul bolilor cardiovasculare  (insuficiență mitrală compensatorie și insuficiență cardiacă, hipertensiune, varice), al bolilor endocrine (hipertiroidie, boala Basedow, starea de prepubertate la copii supraponderali), dischinezie biliară, boli digestive (gastrită cronică hipoacidă, constipație cronică, colită cronică nespecifică), colicistită cronică necalcaroasă, tulburări renale și ale aparatului urinar, nevroză astenică, boli dermatologice, metabolice și de nutriție. 

Dezvoltarea turistică a localităţii Borsec înseamnă, nu numai protecţia condiţiilor naturale şi dezvoltarea bazată pe acestea, dar şi posibilitatea înfiinţării unor locuri de muncă în paralel.

Scopul urmărit este ca acest potenţial, să fie repus în uz pentru binele solicitanţilor, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru crearea de noi locuri de muncă și reducerea migrației tinerilor în alte localități sau țări.

Centru balneoclimateric multifuncțional...

         Pentru locuitorii oraşului, pentru turiști este importantă reconstituirea potenţialului din trecut. În sensul acesta, cel mai important este construirea unui centru balneoclimateric multifuncțional și a unui hotel de cel puțin 4 stele cu 120-150 de camere, legat printr-o pasarelă și încălzit de centrul wellness, ce respectă trecutul istoric, dar în acelaşi timp satisface şi nevoile omului contemporan. Capacitatea optimă a Centrului Balneoclimateric Multifuncțional va fi de 700 persoane în perioada de iarnă, respectiv 1000 persoane în perioada de vară. Cu un orar de funcționare de 12 ore și cu 700 vizitatori pe zi, obținem o rată de utilizare de 255 500 turiști pe an. Presupunem, că în primii trei ani rata de utilizare va fi de 30%, după cinci ani 50%, iar după 8-10 ani 70%. Cifrele estimate sunt realiste, deoarece pentru petrecerea timpului liber, folosirea Centrului Multifuncțional este cea mai atractivă posibilitate.

            Datele enumerate mai jos, au menirea de a prognoza numărul estimat al turiștilor, care vor veni în stațiune după deschiderea Centrului Balneoclimateric:

                                                 1-3 ani               5 ani                   8-10 ani

Numărul turiștilor atrași:        76 650            127 750                 178 500   

           Datele statistice arată că numărul turistilor din județul Harghita este în creștere, dar în viața turistică  se observă o puternică sezonalitate. În perioada de primăvară, primăvară- vară, în lunile mai-august ajung în județ 66% din turiștii străini și 44% din turiștii autohtoni. Acest procent arată că numărul turiștilor autohtoni este în scădere, fiind în favoarea celor străini. 

Luând în considerare avantajele enumerate ale stațiunii și faptul că centrul balneoclimateric va intra în funcțiune într-un timp relativ scurt, este de înțeles importanța investiției în construirea hotelului menționat, deoarece nevoia mărită a locurilor de cazare este evidentă, odată cu creșterea numărului de turiști atrași acum, nu numai de factorii naturali, dar și de exploatarea pozitivă a acestui potențial natural repus în uz pentru binele solicitanților prin centrul wellness. 

Primăria orașului Borsec în ajutorul investitorilor...

Primăria orașului Borsec dorește să vină în ajutorul investitorilor, a proprietarilor de imobile, dar și a locuitorilor, în realizarea și atingerea scopului comun.

 

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentantul primăriei acum:

Mik József  

+40723/250411 

 [mailto:mikjzsf@yahoo.com]

 

 

Căutarea partenerilor de afaceri

Abonează-te la Newsletter

 

Fii printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri, achiziţii publice, executări silite, fonduri nerambursabile, conferinţe şi cursuri!

Mă înscriu

Căutare

Ultimele știri

[14:11]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul...

[08:31]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[10:06]

Suprafața totală a complexului este de 1,1 ha, se află lângă...

[09:45]

Clădirea de 4 etaje, construită în anii 1980 are 48...

[09:32]

După încetarea încălzirii urbane, în clădirea de cazan din...

[09:00]

Clădirea funcționa ca o baie publică cu apă sărată, însă cu...

[12:22]

TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL, cu sediul în Miercurea-Ciuc...

[12:54]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile în M.-Ciuc...

[12:51]

De vânzare prin licitație publică: bunuri imobile și mobile...

[10:51]

Transilvania Interconsult IPURL, lichidatorul judiciar al SC...

Curs Valutar

Autentificare utilizatori