Befektetési lehetőségek Hargita megyében

A tusnádi önkormányzat bérbe adná a tulajdonában lévő telket egy befektető számára, amely Újtusnád faluban található. A terület körülbelül 200 méterre helyezkedik el az E 578-as jelzésű európai útvonaltól. A terület tulajdonjogi szempontból rendezve van. A polgármesteri hivatal várja mindazon befektetőket akik hosszú távon bérbe vennék az önkormányzat tulajdonában lévő területet, hogy az elképzeléseinek megfelelően megvalósítsák befektetési elképzeléseiket.

Röviden Tusnádról

  Az Alcsíki-medence déli részén, a Csornád és a Dél-Hargita vulkanikus hegység ölelésében fekszik Tusnád, Újtusnád és Verebes alkotta község,amelynek határában széles ártéren kanyarog az Olt folyó.

A község határa már régóta lakott terület volt, amit a régészeti leletek is bizonyítanak: obszidiánból pattintott áldozati kökés, csiszolt vésők, köbalták és nyílhegyek. A tusnádi Vártetőn található Erdély legnagyobbvaskori vára.

Tusnád egyike Alcsík korán kiemelkedő településeinek, de nemszerepel a pápai jegyzékben pedig szép Árpádkori keresztelőkútja van.

1567-es adóösszeírásban Twsnád néven 41 kapuval szerepel. 1595-ösévben „Tusnád olyan taxális hely, mely... csakis portai adót fizet rovás szerint, de fejedelmi adót nem.”

1822 szeptember 11-én nagy tűzvész pusztított Tusnádon, a falu nagy része leégett. A károsultak egy része, 43 család áttelepült Oltelvére, a Mitács patak mellé, megalapítva Újtusnádot.

A község legrégebbi temploma Verebesen van, a XV-XVI. Század fordulóján épült. Tusnád barokk temploma 18o2-ben kezdett el épülni egy korábbi kápolna romjain. Újtusnádon 188o-ban szentelték fel a templomot.

A község határában , az Olt völgyében feltörő ásványvízforrások mentén, 1842-ben létesült az Erdély gyöngyeként is emlegetett Tusnádfürdő.

A fiatal vulkanikus hegység lábánál található települések határa rendkívül gazdag ásványvizekben. Újtusnádon palackozzák a Tusnád ásványvizet.

Az Olt széles árterén képződött tőzegtelepeken és a teraszokon 8 természetvédelmi terület (Csemö, Égés, Benes, Nyirkert, Varsavész, Nádas, Közeppatak lápja, Sólyomkő) van kijelölve, ahol ritka jégkorszaki maradványnövények találnak megfelelő életkörülményeket. Ilyen a törpenyír, kék csatavirág, tözegeper, szibériai hamuvirág, lisztes kankalin, zergeboglár, kockás kotuliliom és a teleki hölgymái a Sólyomkön.

A Szent Anna-tó Hargita megye egyik legismertebb látványossága

A Szent Anna-tó egy krátertó az Erdélyi Csomád-hegység (Hargita megye) egyik kialudt vulkáni kráterében, Tusnádfürdőhöz közel. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába. A másik kráterben a Mohos-tőzegláp található. A tó Sepsibükszád felől közúton is megközelíthető.

A tó felszíne 0,22 km², alakja közel kör alakú, medre, amely az egykori vulkán krátere volt, tölcsér alakú. A Szent Anna-tó vízgyűjtő területe kicsi, semmilyen kapcsolatban nincs a helyi vízrajzi hálózattal, főleg a csapadék táplálja. Nincs közvetlen lefolyása, a víz csak a földbe szivárog el és bukkan fel később források formájában a vulkán külső részén. A csapadékmennyiség a tónál 600–700 mm/év, a lejtőkről lefolyó víz 1000–1500 mm, a víz párolgása pedig 500 mm körüli. Ezek szerint a vízszintnek évi 0,5 milliméterrel növekednie kellene, de a föld alatti lefolyás miatt csökken. 1867-ben a legnagyobb mélység 12 m volt, 1907-ben 8,5 m, jelenleg pedig 7 m.

Halastó vagy más elképzelés….Önnek milyen elképzelése van?

Az önkormányzat szívesen bérbe adná egy befektető számára az Újtusnád határában található területet, amelyen jelenleg 3 halastó van kialakítva. Lehetőség van, hogy a terület átszervezése, modernizálása után akár sport horgászatot is szervezni lehessen. Az önkormányzat egyik célja, hogy fellendítse a halászati tevékenységet a község életében, így elsősorban azon befektetők érdeklődését várja akik hasonló témakörben fontolgatják bérbe venni az önkormányzat tulajdonában lévő területet a rajta található három tóval.

Sporthorgászat Tusnádon...

Az önkormányzat várja mindazon magán- és jogi személyeket akik bérbe vennék az önkormányzat tulajdonában lévő telket és az elképzeléseiknek megfelelően olyan tevékenységet folyatnának amely a helyi turisztikát is segítené.

Bérbe venné a tusnádi önkormányzat tulajdonában lévő terület?

Bővebb információkért, hívja most a +40266-207784-es telefonszámot.

Ingatlan/Terület: 
Eladó/bérbeadó: 
A helyszín elérhetősége: 
Befektetési lehetőség Tusnádon – Hargita megyében
Képek: 
Helyszín a térképen: 
Dátum: 
kedd, május 15, 2018
Tulajdonviszony: 
Public

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
1 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Direkt vásárlások

Minden direkt vásárlás egy helyen:

Intézmény:
Consiliul Județean Harghita - Direcția generală patrimoniu
Ajánlat beküldésének határideje:
21/11/2018 - 23:30
Közbeszerzés tárgya: [ADV1049081]Articole de birou
Intézmény:
Biblioteca Județeană "Kajoni Janos"
Ajánlat beküldésének határideje:
16/11/2018 - 15:00
 
1 Kezdet 2 Kész