Befektetési lehetőségek Hargita megyében

Figyelemfelkeltő befektetési lehetőség Gyergyócsomafalván – Hargita megyébe

A gyergyócsomafalvi helyi önkormányzat várja mindazon érdeklődőket, akiknek szándékukban áll bérbe venni az 1,5 ha betelkesített területet Gyergyócsomafalva községében. A területen van egy használaton kívüli malomépület. Az épület jelenleg kihasználatlan, régebb a községben felmerülő őrlési/darálási szükségleteket látta el.

A polgármesteri hivatal a tulajdonában lévő 1,5 hektár területet, és a rajta található malomépületet szívesen bérbe adná egy befektető számára, aki a befektetés megvalósításával új munkahelyeket teremtene a községben élők számára. A csomafalvi hivatal a lehetőségeihez mérten segítené a befektetőt, hogy megtudja valósítani befektetési elképzeléseit az 1,5 ha területen, kihasználva a régi malom épületét.    

“Gyergyócsomafalva határai, megközelíthetősége és természeti kincsei... ”

Szomszédos települések: Gyergyószentmiklós (ÉK), Gyergyókilyénfalva (K), Gyergyóújfalu (K és D), Székelyvarság (DNy), Borzont (É) és Gyergyóalfalu (É és Ny).

Nyugat felől, Parajd irányából, a 13B jelzésű országúton, átkelve a Bucsin-tetőn, Gyergyóalfalu központjában jobbra vagyis déli irányba kell indulni a 126-os megyei úton, és 3 km után Csomafalva központjába érkezünk.

Észak felől, Maroshévíz irányából, a 12-es országúton, a Maros-völgyén haladva, Gyergyószárhegynél jobbra vagyis déli irányba kell indulni a 126-os megyei úton. Alfalu érintésével lehet Csomafalvára érkezni.

Dél felől, vagyis Csíkszereda irányából a 12-es országúton, az Olt-völgyén haladva, Tekerőpataknál balra vagyis déli irányba kell indulni. Kilyénfalva és Újfalu érintésével lehet Csomafalvára érkezni. Gyergyószentmiklósról, Alfalu (9 km) vagy Tekerőpatak (12 km) irányából közelíthető meg Csomafalva.

A Görgényi-havasok felépítésében megtalálhatók a piroxén-, valamint a zöldes- és barna amfibol andezitek. A vulkanikus utóműködés nyilvánvaló példái, a Csomafalván található számos borvízforrás.

A legfőbb természeti kincs, a fenyőerdő. Emellett megemlítjük, hogy az andezitnek jelentős az aranytartalma (Aranyász), ugyanakkor vasérctartalék is létezik (1642-ben említett vashámor).

“Szálloda vagy rendezvényterem? Irodaház vagy ipari létesítmény? Kalandpark vagy fedett medencés wellness? Ön milyen befektetési ötletet valósítana meg Gyergyócsomafalván?”

Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten segítené a befektetőket, hogy az elképzeléseik alapján megvalósítsák a befektetési ötleteiket a Gyergyócsomafalván található 1,5 hektáros, teljesen közművesített területen, a volt malomépületét igénybe vége. A terület telekkönyvezve van. Az egykori malom épületbe be van vezetve a villamos áram, a gáz, a víz, illetve rá van csatlakoztatva az épület a szennyvízhálózatra. A területet és az ingatlant megyei besorolású útvonalról lehet megközelíteni.  A területen található épületek, abban az esetben, ha nem megfelelőek a befektetési igényeknek, lebonthatóak. A terület a község központjától 1 km-re található a 126-os megyei út mellett a község ÉÉK-i határához közel.

Az önkormányzat meglátásai szerint, mivel a terület jogviszonyai rendezettek, megközelítési szempontból előnyös helyen található, így akár egy szállodának is helyet adhatna, vagy akár egy nagyobb méretű rendezvénytermet is ki lehetne alakítani. A terület teljesen közművesített, így az épület átalakítása, felújítása után akár ipari termelőhelységet is lehetne működtetni.

Régebb az épület malomként funkcionált, a területen pedig fafeldolgozó/famegmunkáló egység működött. Az idő folyamán a fafeldogozó/famegmunkáló egység tevékenysége és a malom tevékenysége is megszűnt, így a terület és a malomépület kihasználatlan. Az önkormányzat szívesen bérbe adná egy befektető számára, hogy olyan tevékenységet folytasson amely munkahelyeket teremt a helyi lakosok számára.        

“Feltörekvő turizmus és stabil faipar és mezőgazdaság...”

A község “húzóágazata” a faipar, a mezőgazdaság és a feltörekvő turizmus. A községben az elmúlt években folyamatosan növekedik a turisztikai tevékenységek volumene, így egyre vonzóbbá válik a potenciális befektetők számára, akik turisztikai aktivitást szeretnének megvalósítani a térségben. Ennek egyik oka a térség természeti adottságai és látványosságai.

A gyergyócsomafalvi polgármesteri hivatal nyitott arra, hogy komoly érdeklődő esetén a törvényes keretek mellett kedvezményeket biztosítson a befektető számára.  

“Felkeltette érdeklődését a Gyergyócsomafalván található 1,5 ha telekkönyvezett belterület a rajta található kihasználhatatlan malom épülettel?”

Ha további információkra kíváncsi, ne habozzon, hívja most a +40266-207784-es telefonszámot.

Ingatlan/Terület: 
Eladó/bérbeadó: 
A helyszín elérhetősége: 
Figyelemfelkeltő befektetési lehetőség Gyergyócsomafalván – Hargita megyébe
Képek: 
Helyszín a térképen: 
Dátum: 
szerda, április 11, 2018
Tulajdonviszony: 
Közsféra

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
11 + 9 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Direkt vásárlások

Minden direkt vásárlás egy helyen:

Intézmény:
Consiliul Județean Harghita - Direcția generală patrimoniu
Ajánlat beküldésének határideje:
28/01/2019 - 12:00
Intézmény:
Spitalul de Psihiatrie Tulghes
Ajánlat beküldésének határideje:
23/01/2019 - 13:00
Közbeszerzés tárgya: [ADV1059029]Saci menajeri
Intézmény:
Spitalul de Psihiatrie Tulghes
Ajánlat beküldésének határideje:
23/01/2019 - 13:00
 
1 Kezdet 2 Kész