Balánbánya központjában  van 2 db lakatlan, garzon típusú tömbház, ami az önkormányzat tulajdonát képezi, statikailag még megóvható és helyrehozható állapotban vannak.

      Külön figyelmet érdemel, hogy az önkormányzat a két épületet, tanácsi határozattal, ingyen a befektető rendelkezésére bocsátaná abból az elgondolásból, hogy másképp végérvényesen tönkremennek és azzal a feltétellel, hogy legálább az egyik újra kihasználható állapotba kerüljön. A környék turisztikailag vonzó, de Balánbánya végállomás, nem lehet tranzithelyiségnek igénybe venni, mert nincs tovább kiépitett közúti infrastruktúra, az egyetlen lehetőség az E-578-as európai út, jövet-menet, tehát aki ide utazik, az csak turisztikai céllal fogja megtenni.

...hatalmas gazdasági és turisztikai lehetőség

       Egy szálloda és szabadidőközpont létrehozása az említett épületekben vonzó lehet bármely befektetőnek, aki lehetőséget és fantáziát lát a turizmus kiaknázásában, tekintettel arra, hogy a környék hatalmas gazdasági és turisztikai lehetőségeket rejt magában.

A környék kitűnik gazdag és változatos turistalátványosságával...

       A környék kitűnik gazdag és változatos turistalátványosságával, egyediségével, növény- és állatvilágával, a környező hegyek tájvariációjával, levegőjével, télen pedig az akár 5-6 hónapig kitartó vastag hórétegével.

A sajátos éghajlati viszonyok képezik az alapját a hegyi turizmusnak, lehetőséget nyújtva ezáltal a télisportok kedvelőinek, hegymászásnak, siklóernyőzésnek stb.        

Balánbánya...

         Balánbánya Hargita megye északkeleti részén, a Keleti-Kárpátok közepén, a Nagyhagymás lábánál helyezkedik el.

         Csíkszentdomokos községgel határos, és az E-578 as európai útra van kijárata (Csíkszereda-Gyergyószentmiklós). Csíkszereda 42 km-re, míg Gyergyószentmiklós a rendkívüli látványt nyújtó, közúti forgalom előtt lezárt úton csak 19 km-re helyezkedik el.

         Balánbánya város az Olt folyó vonalán, kb. 3 km hosszúságban, egy kis medencében helyezkedik el körbevéve látványos hegyi alakzatokkal és bájos, lankás dombokkal.

    Balánbánya 1825-ben válik szét Csíkszentdomokostól, és független bányászati kolóniává alakul (saját helyi vezetéssel). A helyiség 1894-ben közigazgatásilag újra Csíkszentdomokos fennhatósága alá kerül, és ez az állapot fennmarad egészen 1968-ig, amikor a 15 000 lelket számláló helységet városnak nyilvánítják. Napjainkban a város lakóinak száma 6115 körüli.

...szálloda és szabadidőközpont - jövedelmező befektetés    

        A fent említett szabadidőközpont létrehozása jövedelmező befektetésnek könyvelhető el - egy bányászhagyományokkal rendelkező, de átalakuló városban ez olyan projekt, amelynek kihatása van az egész település gazdasági fejlődésére. Az idegenforgalom növekedése a város és lakossága a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére pozitív kihatással lesz. Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén (tekepálya, asztalitenisz, sakk, billiárdszalon, kerékpárkölcsönző), ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgáló egységek (vendéglők, gyorsétkezdék, kávézók), valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb.

       Balánbánya fejlődésének eltolása a turizmus irányába nemcsak a természeti adottságok védelmét és az ezekre alapozott fejlődést jelenti, hanem új munkahelyek létrehozásának a lehetőségét is. A cél ezeknek a lehetőségeknek a minél jobb és gazdaságosabb kihasználása minden résztvevő javára, munkahelyek létrehozása és a fiatal nemzedék elvándorlásának a csökkentése.

 Balánbánya Polgármesteri Hivatala segítséget próbál nyújtani a befektetőknek...

Balánbánya Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, ingatlantulajdonosoknak, a város lakóinak a közös cél elérése érdekében.

További információk elérése érdekében ne habozzon, hívja most a hivatal képviselőjét:

   Kovacs Robert

 +40740159334

  primaria.balan@yahoo.com

 

Bérbeadó

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés