Madicsafürdő jó hírneve
          Madicsafürdő a jó hírnevét ásványvízforrásainak és gyógyfürdőinek köszönheti. A régi kezelőközpont azonban olyan mértékben tönkrement, hogy jelenleg használhatatlan. Ezzel egy időben megszűnt a gyógykezelések folytatásának lehetősége is. Annak ellenére, hogy a környék rendkívül vonzó, természeti  adottságokban gazdag (gyönyörű táj, erdő, hegyek, kijelölt turistaútvonalak), viszonylag kevés és ritka az idegencsalogató rendezvények szervezése. A természeti adottságok azonban csak kiegészítő elemei lehetnek egy olyan létesítménynek, amely öregbíti a helység jó hírnevét, és ami mellé felsorakozhatnak a különböző kiegészítő és helyettesítő szolgáltatások.
Egy szabadidőközpont létrehozása
Egy szabadidőközpont létrehozása ezt a célt és ezt az igényt teljes mértékben kielégítené, ugyanakkor fontos építőköve lenne a turizmusnak és a helyi fejlődésnek.
Egy létező megvalósíthatósági előtanulmány alapján a szabadidőközpont szerves része lenne a strand (egy gyerek- és egy felnőtt-fürdőmedence) és egy kemping kialakítása, ugyanakkor szálláshelyek és ezeket kisegítő szolgáltatások létrehozása. A tervezett szabadidőközpont napi kapacítása 244 személy lenne, annélkül, hogy figyelembe vennénk az ujjáépülő menedékház, a kemping , a bár és a födött szinpad kapacítását.
Karcfalva község
Karcfalva község Erdély keleti részén, a Csíki-havasok hegyvonulata és a Hargita hegylánca által körülzárt Csíki-medence felső részén helyezkedik el, a tengerszint felett mintegy 720-725 méter magasságban. Csíkszeredától 23 km-re északra, Gyergyószentmiklóstól 31 km-re délre fekszik az 578-as európai úttal párhuzamosan futó 125-ös megyei út mentén. Csíkszereda irányából Dánfalva északi részén, a vasúti sorompónál lekanyarodva lehet megközelíteni, illetve a karcfalvi vasúti átjárón keresztül. 
Keletkezéséről nem maradtak fenn írott emlékek, de a székelyek csíki-medencei betelepedése és szálláshelyeinek falurendszerré fejlődéséből következtetve a XII. század végére – XIII. század elejére tehető.
A népi hagyomány szerint a Madicsa név egy valamikor itt található falu neve volt. Írásos feljegyzések 1868-ból említik mint fontos ásványvízlelőhelyet, mely alkalmas ivásra, valamint fürdésre egyaránt. Egy fontosabb beruházás 1960-ban történt, amikor melegítőberendezéssel és tíz fürdőkáddal ellátott fürdőközpontot alakítottak ki, és ezzel egy időben egy villa is épült.
A fürdő megközelítése a nemrég felújított községi úton kitűnő rálátást biztosít a Nagyhagymásra, valamint a Hargita-hegység erdővel borított vonulataira.  
Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődésben, ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgálóegységek,  valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb. Az idegenforgalom növekedése a község, annak lakossága, a befektetők, a kis- és középvállalkozók érvényesülésére egyaránt pozitív hatással lesz.
Karcfalva Község Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak a közös cél elérésében.
 
További információért hívja most:  
Szőcs László
+40734-993740

 

CsatolmányMéret
s_prefez_memoriu.pdf2.81 MB
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés