Legalább 4 csillagos szálloda

        Legalább 4 csillagos szálloda felépítése és a Multifunkcionális Gyógyközpont befejezése fontos lépést jelenthet a borszéki turizmus fellendítésében, és vonzó lehet bármely befektetőnek, ugyanakkor ezek a projektek fontos gazdasági előrelépést jelentenek a városnak is. Az idegenforgalom növekedése mind a város, mind annak lakossága, illetve a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív kihatással leszAz idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén, ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgáló egységek (vendéglők, gyorsétkezdék, kávézók), valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb.

        Borszék nagyon régi fürdőváros, a létezését igazoló első írásos dokumentumok az 1700-as évekből származnak; szénsavas, magnéziumban és kalciumban gazdag ásványvízforrásainak köszönhetően egész évben látogatható. Ásványvizeinek jótékony hatása már a XVI. század második felétől ismert. Az 1873-as évektől kezdődően számos rangos vetélkedő díjnyertes vizei, gyógyhatásuknak köszönhetően nemzetközi hírnévre tettek szert.

Az Ásványvizek Királynője

       Erdély valamikori legrangosabb fürdővárosa Hargita megye északi részén helyezkedik el. A városi státust 1953-ban kapta, de az idelátogatók csak a megtisztelő Ásványvizek Királynője elnevezéssel illették. 

A rendkívül érzékeny és igényes tájegység, valamint a múlt század elején, a Monarchia idején épült környezet tiszteletet és megbecsülést érdemlő értéket képvisel.

A természetes gyógyító tényezők (mikroklíma, jó levegő, terepkúra, gyógyfürdőzés és ivókúra), valamint a fizioterápiás eljárások gyógyítják vagy enyhítik a táplálkozási és anyagcserepanaszokat, a keringési és idegrendszeri  betegségeket.

A szív és keringési rendszer betegségeinek kezelése

Borszék fürdőváros ajánlott a szív és keringési rendszer betegségeinek kezelésére  (kompenzációs mitrális elégtelenség, szívelégtelenség, magas vérnyomás, visszérbetegségek), endokrin betegségek (pajzsmirigytúltengés, Basedow, túlsúlyos gyerekek pubertáskori problémái), epeúti diszkinézia, emésztési betegségek (krónikus gyomorhurut, krónikus székrekedés, krónikus nem specifikus vastagbélgyulladás), vesepanaszok és húgyúti betegségek, ideggyengeség, bőrbetegségek, valamint táplálkozási és anyagcsere-betegségek kezelésére. 

Borszék fejlődésében  a turizmus nemcsak a természeti adottságok védelmét és az ezekre alapozott fejlődést jelenti, hanem új munkahelyek létrehozásának a lehetőségét is. A cél ezeknek a lehetőségeknek a minél jobb és gazdaságosabb kihasználása minden résztvevő javára, munkahelyek létrehozása és a fiatal nemzedék elvándorlásának a csökkentése.

Multifunkcionális gyógyközpont

         Az idelátogató turistáknak, de ugyanúgy a város lakóinak is fontos a múlt hátrahagyott lehetőségeinek a kihasználása. Éppen ezért fontos a multifunkcionális gyógyközpont befejezése és egy legalább 4 csillagos szálloda felépítése oly módon, hogy tiszteletben tartsuk a történelmi múltat, de ugyanakkor a ma emberének az igényeit is tudjuk kielégíteni.A borszéki multifunkcionális wellnessközpont napi tervezett kapacitása optimális körülmények között téli időszakban 700, nyári időszakban 1000 fő. Napi 12 órás működéssel, átlagban napi 700 személyel számolva évi 255 500 fős kihasználtsági mutatót kapunk. Feltételezzük, hogy az épülő központ kihasználtsági aránya az első három évben 30%, öt év elteltével 50%, valamint 70%  8-10 év működés után. A kihasználtsági mutató becsült adatai reálisak, hiszen a szabad idő eltöltésére ez a legvonzóbb lehetőség. Az alábbi adatok a fürdőhelység becsült látogatottságát hivatottak tükrözni a wellnessközpont beindulása után:

                                                     1-3 év           5 év               8-10 év

Idelátogató turisták száma:    76 650        127 750           178 500

         A statisztikai adatok azt mutatják, hogy egyre inkább növekszik a turisták száma a megyében, a megyei turizmusban azonban erősen érvényesül a szezonalitás jelensége. A késő tavaszi, nyári időszakot jelentő május–augusztus között érkezik a megyébe a külföldi turisták 66%-a, illetve a belföldiek 46%-a.

Ennek a növekedésnek betudhatóan a hazai turisták százalékos aránya évről évre csökkent. Egyre nagyobb arányt képviselnek a megyébe látogató turisták számából a külföldiek.

Figyelembe véve a fürdőváros valamennyi, természetes adottságok és történelmi tények által biztosított előnyét, valamint azt a tényt, hogy az épülő gyógyközpont nemsokára megnyitja kapuit a vendégek előtt, érthető a szálloda építésének égető fontossága, hiszen a szálláshelyek számának növelése nyilvánvaló feladat, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy lényeges növekedést tapasztalhatunk az idelátogatók számában is, abban az esetben, ha a természeti és történelmi adottságokat mindenki számára pozitív módon használjuk ki.

Borszék Város Polgármesteri Hivatala segítséget próbál nyújtani a befektetőknek

Borszék Város Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, ingatlantulajdonosoknak, a város lakóinak a közös cél elérése érdekében.

Ha további információra kíváncsi, ne habozzon, hívja most a hivatal képviselőjét:

 

Mik József  

+40723/250411 

 mikjzsf@yahoo.com

 

 

Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés