A legnagyobb községközpont

Parajd a legnagyobb községközpont Hargita megyében, nyugat felől a megye kapuja. Hozzá tartozik Alsósófalva, Felsősófalva és a mintegy 140 lelket számláló Békástanya. Az összlakosság száma kb. 7250, a községközpontban hozzávetőlegesen négyezer ember él. Parajd központjában található az a hármas útelágazás, ahonnan északi irányban a Bucsin-hegységen át 51 kilométerre van Gyergyószentmiklós, délkeleti irányban, Korondon át, 38 kilométer megtétele után érhető el Székelyudvarhely, és nyugati irányban Szováta érintésével Marosvásárhely. A kis medencét északon, keleten és délkeleten a Görgényi-havasok karéja övezi, délnyugaton pedig a siklódi plató Harom oldala. Itt a völgy méginkább elszűkül, a hegyek egészen közel merészkednek. A táj valóságos paradicsom azoknak, akiknek természetszeretete nem zsugorodik a tovasuhanó gépkocsikból, buszokból való futólagos bámészkodásra.

Óriási turistaforgalom

Figyelembe véve a község földrajzi elhelyezkedését, lakósainak számát, de főként a sóbányának és a gyógyfürdőnek tulajdonítható kiépített turistahálózatát és ennek köszönhető óriási turistaforgalmát, valamint a téli időszakban, a Bucsin hegységen található sípályák közelségét, érthető egy bankfiók létrehozásának szükségessége.

Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb kincsesládája

A parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka. Több száz év kibányászható sóját rejti magában, és ezzel Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb kincsesládája. Az erdélyi sóbányák közül egyedül Parajdon történik föld alatti gyógykezelés a sóbánya egyik elhagyott szintjén. Egy év leforgása alatt megközelítőleg 400 000 személy látogatja meg a föld alatti világot, és a nyári időszakban akár 2500-3000 személy is megfordul naponta a hatalmas bányában.

Évről évre nő a fürdővendégek száma

Ugyanakkor a parajdi sósfürdő is ismerté vált a köszvényes és reumatikus betegségben szenvedők hatékony kezelésének köszönhetően, és a fürdőzők száma rohamosan nő. Az erős sósoldat gyógyhatása és a koncentráltságának környékbeli ritkasága évről évre több fürdővendéget és gyógyulni vágyó beteget csalogat a parajdi sósfürdőre.

Figyelemmel kísérve a község gyors és látványos fejlődését kijelenthető, hogy egy bankfiók létrehozása az idegenforgalom növekedésével teljes mértékben indokolt annak érdekében, hogy az idelátogató, kezelésre, kikapcsolódásra vágyó vendégek ne legyenek kénytelenek a szomszédos helységeket felkeresni csak a (napjaink rohanó világában egyre gyakrabban szükséges) banki műveletek lebonyolítása miatt. Ez a beruházás úgy a község, mind annak lakossága, illetve a befektetők, a kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív hatással lesz. Az idelátogatók szabadidejének kihasználására, kényelmének biztosítására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén, ugyanakkor a különböző közélelmezési kiszolgáló egységek (vendéglők, gyorsétkezdék, kávézók), valamint helyi események (lásd. Töltöttkáposzta Fesztivál), vetélkedők szervezése, értelemszerűen nagy turistaforgalmat eredményeznek. Ugyanakkor a helyi önkormányzat biztosítja a létesítmény működéséhez szükséges helyiséget.

 Parajd Község Polgármesteri Hivatala

Parajd Község Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak, valamint az itt megforduló látogatóknak, gyógyulni és szórakozni, kikapcsolódni vágyóknak egyaránt, a közös cél elérése érdekében.       

További információkért hívja most:

Bokor Sándor

+40722-317765

CsatolmányMéret
sohegy.jpg133.38 KB
sobanya.jpg94 KB
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés