Gyergyóújfalu község

 Gyergyóújfalu község tulajdonát képezi egy 10 hektáros tőzeges terület a Maros felső folyásánál, Újfalu délkeleti részén, amely alkalmas halastó vagy horgásztó, esetleg mindkettő kialakítására, és egy képzelőerővel megáldott befektető, a meglévő természeti adottságokat kihasználva, falusi turistaparadicsom kialakításába kezdhet. Ugyanis a turizmus és sajátosan a falusi turizmus hozzájárulhat az agrár- és élelmiszeripari termékek értékesítési lehetőségeinek bővítéséhez, érdeklődést ébreszt a kulturális és szabadidős szolgáltatások széles skálája iránt.

Erdély keleti részén

Erdély keleti részén, a Hargitai- és a Görgényi-havasok találkozásánál fekszik Gyergyóújfalu. Névadója a hasonló nevű Hargita megyei nagyközségnek, amelynek még része Gyergyótekerőpatak, Gyergyókilyénfalva, Szenéte és Gyergyólibántelep. A község földrajzi elhelyezkedése és éghajlata a hegyvidéki turizmus lehetőségeit is kínálja. A község nyugati szomszédja Gyergyócsomafalva, északon már összenőtt Kilyénfalvával, a keleti szomszédja pedig Vasláb. A mezei és erdei területek határosak Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva, Zetelaka és Varság község területeivel.

Gyergyószentmiklóstól a 12-es műúton, majd a 138-as megyei úton 12 km-re, míg a Gyergyóalfalu és Csomafalva érintésével, a 126-os megyei út mentén, szintén 12 km-re fekszik. Gyergyóújfalu déli része a Marostízes vagy Marosfalva  nevet viseli, ahonnan Gyergyószentmiklós távolsága 14 km. A Gyergyói-medence egyik nagy lélekszámú települése. A falu déli határában, a hargitai Osztorós vagy Ostoros hegyen (1385 m), annak kráterében van az Ördög-tó vagy "Lucsos". Tulajdonképpen egy kráterben levő selymékes tőzegláp, amely a Medveferedő nevet is viseli. Gyergyóújfalu andezit kőbányája a sepsibükszádi után a legnagyobb Erdélyben. 

A falusi turizmus

A falusi turizmus alapvetően a térspecifikus turisztikai termékek közé tartozik. A falusi településeken található ingatlanok gazdasági hasznosítása azáltal válik lehetségessé, hogy a település határában, külterületén található természetes és kultúrtáji értékek vonzerővé válnak, élményhordozó jellegüknél fogva attrakcióvá fejleszthetők.

Horgásztó vagy halastó?

Ugyanakkor a fenti utalás szerint a tavakat sokféleképpen lehet osztályozni, besorolni. A pihenőtó és a horgásztó az emberek kikapcsolódását, pihenését szolgálja, míg a halastó és az öntözőtó feladata már gazdasági jellegű. Az emberek fejében sokszor összemosódik a horgásztó és a halastó kifejezés. A rendelkezésre álló terület nagyságából adódóan azonban mindkét változat kialakítására lehetőség van, ugyanakkor a Maros közelsége a vízutánpótlás kérdését is megoldja.

Figyelembe véve az említett előnyöket, valamint azt a tényt, hogy a helyi tanács a befektetők számára a minimális adót alkalmazza, érthető a terület ilyen irányú kihasználása és a beruházás szükségessége.

Gyegyóújfalu Község Polgármesteri Hivatala segítséget próbál nyújtani a befektetőknek

Gyegyóújfalu Község Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak a közös cél elérése érdekében.

Ha további információra kíváncsi, ne habozzon, hívja most a hivatal képviselőjét:

Tel.: 0266-3500077,0731-031077
Fax: 0266-350004, e-mail: primaria@suseni.ro

CsatolmányMéret
img_3686.jpg1.27 MB
img_3687.jpg1.44 MB
img_3688.jpg1.32 MB
img_3690.jpg1.26 MB
img_3707.jpg1.46 MB
Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés