A Stâna Haiducilor (Betyárcsárda) nevű vendégfogadó újraindítása...

A Stâna Haiducilor (Betyárcsárda) nevű vendégfogadó újraindítása, valamint a megtervezett födött uszoda megépítése fontos lépést jelentene a besztercei hegyek völgyében fekvő Gyergyóholló község turistaforgalmának fellendítésében, és vonzó lehet bármely befektetőnek, ugyanakkor ezek a projektek fontos gazdasági előrelépést jelentenek a községnek is. Az idegenforgalom növekedése mind a község, mind a lakosság, illetve a befektetők, a kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív hatással lesz. Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények ésszerű üzemeltetése fontos lépést jelentenek a fejlődésben.

Gyergyóholló Gyergyószentmiklóstól 55 km-re északra, a Kis-Besztercébe ömlő Holló-, Baraszó-, Savului- és Argintaria-patakok völgyében fekszik, a komárniki hegyek és Görgényi-havasok között.

A Stâna Haiducilor (Betyárcsárda) fogadó...

A Stâna Haiducilor (Betyárcsárda) fogadó egy sajátos, paraszti építészeti stílusban felépített rönkház, melynek rendeltetése a környező hegyeken elfáradt vándor megállója, szállás- és étkezőhelye, amely tökéletesen illeszkedik a Kis-Beszterce partján lévő tájegységhez. Rangos vendégfogadó, a városok betonrengetegéből és szennyezettségéből kimenekülő, jó levegőre és csendre vágyó vándor oázisa, ahol:

„Sok hegy rakva mind egymásra,

Rút mélységben összehányva...

Ott a hegyek tüzet hánynak,

Híre sincs a puha ágynak.

Ott a barlang sárkány fészek

Kígyó lakja s gonosz lélek...”

               román népköltés,1884

A besztercei hegyek által védett völgyben megbúvó vendégfogadó ablakából rálátásunk van a Kelemen-havasokra, valamint a Csalhó bérceire, de ugyanakkor a borszéki sípályák közelsége is a téli sportok kedvelőinek a kényelmét szolgálja, a híres borvízforrások pedig a télen és nyáron egyaránt szomjas vándor rendelkezésére állnak.

A fogadó a hozzá tartozó 1,5 ha területtel, sportpályával, parkolóval, valamint a födött uszodának kijelölt területtel a helyi tanács ügykezelésében van. A 2012-es esztendőben befejezett és használatba adott épület jelenleg üzemeltetőt keres és bérbevehető, illetve megvásárolható. Minden, a működéshez szükséges felszereltséggel rendelkezik, kivéve a konyhát, amelyet a követelményeknek megfelelően kell berendezni. Képzelőerővel rendelkező vállakozónak a fogadó megvásárlása a legmegfelelőbb megoldás.

Borszék város közelsége...

A Borszék város közelsége által nyújtott előnyöket figyelembe véve, valamint a fürdőváros valamennyi, természetes adottságok és történelmi tények által biztosított előnyét, és azt, hogy az épülő gyógyközpont nemsokára megnyítja kapuit a vendégek előtt, érthető a vendégfogadó újraindításának fontossága. A szálláshelyek számának növelése nyilvánvaló feladat, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy lényeges növekedést tapasztalhatunk az idelátogatók számában is abban az esetben, ha a természeti és történelmi adottságokat mindenki számára előnyösen használjuk ki.

Gyergyóholló Község Polgármesteri Hivatala segítséget kíván nyújtani a befektetőknek…

Gyergyóholló Község Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget kíván nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak a közös cél eléréséért.

Ha további információra kíváncsi, ne habozzon, hívja most a polgármesteri hivatal képviselőjét:

Drugă Nicușor

Tel: 0733 973563

Țepeluș Gheorghe

Tel: 0733 973638

CsatolmányMéret
045.jpg856.42 KB
046.jpg872.89 KB
055.jpg907.1 KB
059.jpg829.97 KB
Bérbeadó
Eladó

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés