Befektető kerestetik termálfürdő lehetőségeinek kiaknázására...

          Befektető kerestetik termálfürdő lehetőségeinek kiaknázására CsíkdánfalvánA borvízfürdő az E578-as európai útról letérve 1500 méterre, a vasútállomástól pedig 1200 méter távolságra, a falu délnyugati részén helyezkedik el, egy gyönyörű domboldal lábánál, ahonnan csodálni lehet a Nagyhagymás, az Egyeskő, a Terkő és a Csíki-havasok hegyvonulatát.

A domboldalról 10 személynek szállást adó villa néz le a 33x10 méteres úszómedencére és egy 4x10 méteres gyerekmedencére, amelyeket bekerített gyepes napozó vesz körül. A borvízfürdő 22000 négyzetméter területen fekszik. A létesítményt gyógyközponttá alakították volna át, de a koncessziós szerződéssel rendelkező cég visszalépett, így a tervezett beruházás elmaradt, és az önkormányzat ismét saját ügykezelésbe vette a termálstrandot.

Története természetes borvízforrással kezdődött...      

          A fürdőt Felcsík ipartestülete létesítette 1929-ben. Története azzal a bizonyos természetes borvízforrással kezdődött, amelynek vize 20 Celsius-fokos, ezért ivó- és fürdőkúrára javasolt a népi gyógyászat.

Csíkdánfalva Csíkszeredától északra, tőle 21 km-re terül el, az Olt lapályán, az E578-as út mentén. A Felcsíki-medence középső részét üli meg, 704 m tengerszint fölötti magasságban. Északon Csíkkarcfalva, délen Csíkmadaras, nyugaton a Hargita hegyvonulata és keleten a Csíki-havasok képezik a falu határát.

Dánfalva neve két dolgot juttat a környékbeliek eszébe: Dugásfürdőt és a fekete kerámiát. Mindkettő reprezentatív jelleggel bír. Dugásfürdő ásványi anyagokban gazdag termálvize idevonzza a környékbelieket. Itt működik Felcsík egyetlen strandja, ami a fiatalok közkedvelt kikapcsolódási helye.

Az idegenforgalom növelése mind a község, mind annak lakossága, de a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív kihatással lesz.

Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén, ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgálóegységek (vendéglő, gyorsétkezde, kávézók), valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb.

A község fejlődésében a turizmus nemcsak a természeti adottságok védelmét és az ezekre alapozott fejlődést jelenti, hanem új munkahelyek létrehozásának a lehetőségét is. A cél ezeknek a lehetőségeknek a minél jobb és gazdaságosabb kihasználása minden résztvevő javára, munkahelyek létrehozása és a fiatal nemzedék elvándorlásának a csökkentése.

 

Csíkdánfalva Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, valamint a község lakóinak a közös cél elérése érdekében.

 

További információért hívja most:  

Both Norbert

Tel.: +40747-224300

Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés