Festői környezetben található erdészház

Az önkormányzat tulajdonát képezi a Kászonjakabfalván, festői környezetben  található erdészház, amelyik kevés befektetéssel alkalmas turisztikai célokra, valamint Kászonújfaluban a volt szövöde kétszintes épülete, amelyik ugyancsak alkalmas kisipari létesítmény létrehozására (gyümölcsfeldolgozó, erdeigyümölcs-begyűjtő központ stb.) vagy akár turisztikai célra is.

Kászonszék vidékén az üdülés feltételrendszere még fejletlen. Itt csupán az átmenő és faluturizmusra lehet számítani, a fogadókészség mérsékelt. A gyógyturizmus megteremtésére csupán a természeti feltételek adottak. A meglévő turisztikai ellátmány csak helyi igények, a vadász- és kirándulóturizmus fogadására, kielégítésére alkalmas.

Vadászház, menedékház és/vagy szabadidőközpont létrehozása

Ebből az elgondolásból kiindulva vadászház, menedékház és/vagy szabadidőközpont létrehozása az említett épületekben vonzó lehet bármely befektetőnek, aki lehetőséget és fantáziát lát a turizmus kiaknázásában, tekintettel arra, hogy a környék hatalmas gazdasági és turisztikai lehetőségeket rejt magában. Az idegenforgalom növekedése mind a község, mind annak lakossága, de a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére  is pozitív hatással lesz.

Kászon, a Keleti-Kárpátok legkisebb medencéje

Kászon a Keleti-Kárpátok egyik legkisebb medencéje, itt húzódik a történelmi Kászonszék, ma Hargita megye területileg legnagyobb községe. Gyönyörű környezettel, gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, a hegyoldalakból számos bővizű forrásból gyógyító, zamatos borvíz fakad. A Kászoni-medence csupán  déli irányban, Kézdivásárhely felé nyitott, nyugatra a Nyerges-tetőn át lehet a Csíki-medencébe jutni. A községet öt település alkotja: Feltíz, Altíz, Impér, Jakabfalva  és Újfalu. A vidéken a 11B jelzésű országút halad át Kászonújfalut érintve. A község többi településére a 121G jelzésű megyei út vezet.  A környezeti adottságoknak megfelelően mindig is az állattenyésztés, a földművelés, a fakitermelés és feldolgozás jelentette a kászoniak megélhetését. A községben háromezren élnek, jól működnek a közbirtokosságok, amelyeknek jelentős szerepük van a gazdasági fejlődésben. Kászonszék természeti adottsága az egyik legfőbb vonzereje, átlagosan 1100-1200 méter magas hegyek határolják. 

Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén, ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgáló egységek (vendéglők, gyorsétkezdék, kávézók), valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb.

Kászonszék fejlődésének eltolása a turizmus irányába nemcsak a természeti adottságok védelmét és az ezekre alapozott fejlődést jelenti, hanem új munkahelyek létrehozásának a lehetőségét is. A cél ezeknek a lehetőségeknek a minél jobb és gazdaságosabb kihasználása minden résztvevő javára, munkahelyek létrehozása és a fiatal nemzedék elvándorlásának csökkentése.

Kászon Község Polgármesteri Hivatala  ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, ingatlantulajdonosoknak, a falvak lakóinak a közös cél elérése érdekében.

További információ elérése érdekében ne habozzon, hívja most a hivatal képviselőjét:

Lakatos Tamás

tlakatos72@yahoo.com

CsatolmányMéret
plan_de_situatie.jpg92.73 KB
plan_de_situatie.jpg82.57 KB
Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés