Háromszintes, szintenként 450 nm-es épület

A csíkszentdomokosi önkormányzat tulajdona, de tulajdonképpen Balánbányán található az a háromszintes, szintenként 450 nm-es épület, amelyik a befektetés tárgyát képezi. A bányavállalat irodaháza volt valamikor a szóban forgó ingatlan, amelynek tulajdonjoga a domokosi önkormányzatra szállt.

Ugyanúgy az önkormányzat tulajdonát képezi és Csíkszentdomokoson található az állategészségház közelében levő kihasználatlan istálló, valamint a régi fafeldolgozó üzem étkezdéje. A fent említett épületek feldolgozóipari vagy turisztikai célra egyaránt felhasználhatóak.

A környék turisztikailag vonzó, de Balánbánya és ugyanúgy Csíkszentdomokos Balánbánya felőli kijárata végállomás, nem lehet tranzithelységnek igénybe venni, mert nincs tovább kiépitett közúti infrastruktúra, az egyetlen lehetőség az E-578-as európai út, jövet-menet, tehát aki ide utazik, az csak turisztikai céllal fogja megtenni.

Szálloda és/vagy szabadidőközpont létrehozása

Egy szálloda és/vagy szabadidőközpont létrehozása az említett épületeben vonzó lehet bármely befektetőnek, aki lehetőséget és fantáziát lát a turizmus kiaknázásában, tekintettel arra, hogy a környék hatalmas gazdasági és turisztikai lehetőségeket rejt magában.

Csíkszentdomokos

A Felcsíki-medence legészakibb és legnagyobb települése Csíkszentdomokos, lakosainak száma megközelíti a 6400 főt. Három hosszú völgy találkozásánál alakult ki. A Nagyhagymás alól lefutó Olt a falu Nyáras és Dorma nevű dombjai alatt egyesül a két jobbról jövő patakkal, a Fekete-Rezből eredő Nagy-Lokkal és a Gréces alól induló Győrmátyás (Szádokút)-patakkal. Ezek találkozásánál, valamint a Csíkot Gyergyóval összekötő országút és a Balánbányára vezető megyei út kereszteződésénél terül el. A század elejére túlnépesedett falu a silány földekből már nem tudott megélni.

A családoknak a fuvarozáson és mészégetésen kívül a famunka és a bányászat jelentette és jelenti mind a mai napig a fő kereseti forrást.

            A fa kitermelésén és feldolgozásán kívül ipari mértékben folyik a kőbányászat több mint 60 éve, a mozaikgyártás, melynek alapanyaga a falu közelében található Garados-domb szép fehér vagy enyhén sárgás kristályos mészköve. Továbbá a szomszédos Balánbánya és a megyeközpont biztosít megélhetési lehetőséget a közösség számára.

            Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények fontos lépést jelentenek a fejlődés terén , ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgáló egységek, valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb. Az idegenforgalom növekedése mind a község, mind annak lakossága, de a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív kihatással lesz.

Csíkszentdomokos Község  Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak a közös cél elérése érdekében.

 

További információért hívja most:

Karda Róbert

Tel.: +40721245735

Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés