Panzió létrehozása

Egy panzió létrehozása Máréfalva község központjába, kihasználva a művelődési ház emeletén található, két lakrész és nyolc szoba nyújtotta lehetőséget, amely bármilyen turizmusban és/vagy agrárturizmusban gondolkodó befektetőnek az álma lehet. 

Máréfalva

 Máréfalva a történelmi Udvarhelyszék Farcádi járásához, később Fenyédhez tartozott, ma önálló község. A Keleti-Kárpátoktól nyugatra, a Hargita-hegység és az Erdélyi-medence találkozásánál, a vulkáni plató szélén helyezkedik el, a 13A országút mentén, a Székelyudvarhely-Csíkszereda közti útszakaszon 3,3 km hosszúságban nyújtózkodik. Székelyudvarhelytől 9 km, Csíkszeredától 43 km távolságra fekszik.

Máréfalva a székely kapuk faluja

Máréfalva a székely kapuk faluja. A székely kapuk Székelyföld kulturális örökségének részét képezik, hozzátartoznak a települések építészeti arculatához, népi építészeti együttesnek, épített örökségnek tekinthetők.

"A faragott kapuk az életbe, a jelen felé irányítanak bennünket; székelyföldi városokba és falvakba, ahol metaforikus, ősi jelekkel és feliratokkal múlt, jelen és jövő hármas dimenziójában beszélnek egy emberi közösség élni akarásáról.
Élni – és nem akárhogyan!
Hanem - a sajátosság méltósága szerint – önmagunk megtartó hagyományában."

                                                                                                    (Sütő András: Az élet és halál kapui)

Bár egyéni tulajdonban vannak, közösségi értéket képviselnek. A székely kapuk - mint ahogy a házak, gazdaságok - legnagyobb része a főút mellett látható. A falu, földrajzi adottságai miatt, nem tudott széltében terjeszkedni. A dombok szinte merőlegesen szöknek a magasba a házak mögött kétoldalt, hosszan végig a faluban. Ez alakította a faluképet több mint három kilométer hosszúságban, a főút mentén, Fenyéd pataka szűk völgyében.

A befektetési lehetőséget nyújtó művelődési ház...

A befektetési lehetőséget nyújtó művelődési ház épülete a község központi parkjában található, a székely építészeti stílust megörökítő tájház, valamint a kapumúzeum első darabjának számító1882-ből származó székely kapu mellett. Egy ilyen jellegű befektetés azért is fontos, mert a község közbirtokosságának rendelkezésére áll Fenyéd patakának völgyében egy 600-700 m hosszúságú, piros-fekete veszélyességi szintnek megfelelő sípálya kialakítására alkalmas terület, ahol - szintén befektető bevonásával - a nyári szezon turistaforgalmát célzó kempingtábor is létrehozható, ugyanis a környék bővelkedik természeti és történelmi látványosságokban.

Figyelembe véve a környék természeti adottságainak és történelmének köszönhető előnyét és azt, hogy az elképzelt sípálya és kemping megnyitja kapuit a vendégek előtt, érthető egy panzió índításának fontossága, hiszen a szálláshelyek számának növelése nyilvánvaló feladat, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy lényeges növekedést tapasztalhatunk az idelátogatók számában is abban az esetben, ha a természeti és történelmi adottságokat mindenki számára pozitív módon használjuk ki.

Máréfalva Község Polgármesteri Hivatala segítené a befektetőket

Máréfalva Község Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, a község lakóinak a közös cél elérése érdekében.

Ha további információra kíváncsi, ne habozzon, hívja most a hivatal képviselőjét:

Olasz Károly

Tel: 0732 139259

Mihálykó József

Tel: 0732 139256

CsatolmányMéret
018.jpg191.48 KB
020.jpg188.47 KB
Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés