Homoródfürdőn található terület

Közigazgatásilag Kápolnásfaluhoz tartozó, de Homoródfürdőn található terület befektetőre vár.

Homoródfürdő stratégiailag fontos területén

A terület  Homoródfürdő stratégiailag fontos területén  helyezkedik el, közművesítve van, és az önkormányzat közgyűlési határozat alapján hosszú távú bérbeadási szerződést kötne komoly beruházási szándékkal érkező befektetővel. A jelenleg részlegesen elvadult növényzettel borított területen kizárólag turisztikai célú beruházást engedélyeznek. A közelben található turistalátványosságok és természetvédelmi területek - mint a szentegyházi Nárciszrét, a kirulyfürdői Hargita-liget, a Vargyas–szoros a benne található barlangokkal és mások- felbecsülhetetlen gyöngyszemek egy turizmusban gondolkodó befektetőnek.

A község elöljárói fontosnak tartják a hosszú távú infrastrukturális beruházások mellett a turizmus fejlesztését. Ez alternatív bevételt jelentene a térség lakóinak. Itt prioritásként kezelendő a szálláshelyek bővítése, a térségben lévő turisztikai, kulturális, történelmi és egyéb látványosságok felleltározása, tájékoztató- és szervezőiroda létrehozása.

Kápolnásfalu község

Kápolnásfalu község a Központi-Hargita-hegység délnyugati előterében, a Nagy-Homoród és Kis-Homoród folyó vízválasztóján, a 13A jelzésű főút mentén, Székelyudvarhelytől 22, Csíkszeredától 30 km-re fekszik. A település tengerszint feletti magassága 875 m.

Homoródfürdő

Homoródfürdő, ahol a kérdéses terület található, a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében, szintén Székelyudvarhely és  Csíkszereda között terül el.
Gyógyvizeit már a rómaiak is ismerték, látványos fejlődése azonban a 19. században indult, ekkor kezdték a források környékét kiépíteni, villákat, éttermeket, sétányokat, zenepavilonokat hoztak létre. A kommunizmus ideje alatt a magántulajdonú villákat államosították. Az elmúlt évtizedekben állapotuk jelentősen megromlott, mára már csak árnyékuk régi önmaguknak.
A településen található mintegy 12 ásványvízforrás és kút neve az idők során feledésbe merült vagy megváltozott, a legismertebbek, a Lobogó- és a Mária-forrás vize azonban ma is közkedvelt, enyhén szénsavas vizük kimondottan egészséges és jóízű.

Látványos fejlődés tapasztalható a községben

Figyelemmel kisérve a község gyors és látványos fejlődését kijelenthető, hogy a fenti területre történő befektetés és ezáltal  az idegenforgalom növekedése mind a község, mind annak lakossága, illetve a befektetők, a  kis- és középvállalkozók érvényesülésére is pozitív kihatással lesz. Az idelátogatók szabadidejének kihasználására létrehozott létesítmények sokat jelentenek a fejlődés terén, ugyanúgy a különböző közélelmezési kiszolgálóegységek (vendéglők, gyorsétkezdék, kávézók), valamint helyi események, vetélkedők szervezése stb.

 Kápolnásfalu Község  Polgármesteri Hivatala

 Kápolnásfalu Község  Polgármesteri Hivatala ezúton is segítséget próbál nyújtani a leendő befektetőknek, illetve a község lakóinak a közös cél elérése érdekében.       

További információ elérése érdekében hívja most:

Benedek László

Tel.: 0743-137750

Bérbeadó
Üzleti partner keresése

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Légy az elsők közt, akik értesülnek a legújabb hírekről, közbeszerzésekről, árverésekről, pályázatokról, továbbképzésekről és konferenciákról!

Feliratkozom

Keresés

Friss hírek

[12:47]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[12:42]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[10:40]

Nyílt árverésen eladó: fűszerraktár Csíkszeredában

[13:14]

A TRANSILVANIA INTERCONSULT IPURL felszámoló szakcég (...

[09:30]

A komplexum összterülete 1,1 ha, amely a Székelykeresztúr...

[09:21]

Az 1980-as években épült, de be nem fejezett 4 emeletes...

[09:15]

Egykor a Kossuth Lajos lakótelep kazánházaként működött....

[09:04]

Az épület egykor kádas közfürdőként működött, sós vizű...

[12:27]

cumpararidirecte.investinhargita.ro

[15:50]

Pályázatok:

A mikrovállalkozások versenyképességének...

Valuta Árfolyam

Bejelentkezés