Actual
  • În data de 3 decembrie a avut loc forumul economic „Viitorul e acasă – tot ceea ce înseamnă Start-up Nation”. La evenimentul organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, directorul agenției Cilip Árpád, a subliniat că este foarte important informarea tinerilor despre acest program, fiind unic la nivel European. Scopul nostru este promovarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, a mai adăugat conducătorul agenției.
  • Consiliul Județean Harghita și instituția subordonată acestuia Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita au organizat în data de 30 ianuarie 2019 evenimentul intitulat „Dezvoltarea relațiilor publice ale Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în anul 2019”. Scopul evenimentului era dezbaterea activităților și succeselor din anii trecuți, respectiv planuri pentru anul 2019.
  • Scopul principal al proiectului E-cool este promovarea spiritului antreprenorial, respectiv creșterea capacității inovative al întreprinderilor, care vor fi finanțate din programul Interreg Europe, program în care Consiliul Județean Harghita participă ca partener. În data de 27 martie 2019, miercuri a avut loc la Harghitra Business Center din Odorheiu Secuiesc o conferință pentru participanții proiectului, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.
  • Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita acordă importanță deosebită sprijinirii tinerilor antreprenori. În acest sens, cu ocazia Expo Ciuc, eveniment desfășurat în perioada 23-26 mai 2019 în Arena „Erőss Zsolt” din Miercurea Ciuc, în sprijinirea agenției au participat producători locali care au expus produse locale și Secuiești. Vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintre produse apicole, respectiv dintre diferite gemuri și siropuri. Totodată, în sprijinirea agenției au participat următorii antreprenori tineri: Tünde Natura cu cosmetice naturale, Moorsini Sewing cu produse textile, și Raster Line care a oferit servicii design și de tipărire.
  • Tema forumului economic din data de 7 februarie era: dezvoltarea economiei locale, prezentarea oportunităților de investiții, respectiv construirea relațiilor economice. La eveiment au participat șapte delegații din localități înfrățite cu Ciumani. În cadrul forumului, antreprenorii locali au prezentat activitățile lor, cei prezenți au avut ocazia de a cunoaște atracțiile turistice locale/județene, respectiv au primit informații despre oportunitățile de investiții. Evenimentul a avut loc în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Asociația „Fenyőalja”.
  • Deși plecarea tinerilor în străinătate este un trend, din ce în ce mai mulți tineri vor să se întoarcă pe meleagurile natale și să pună în practică experiențele dobândite – s-a menționat la forumul intitulat „Viitorul e acasă”, care a avut loc în data de 20 februarie, la sediul Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc.